powered by www.bluechip.hu

Nikon D 750 a legújabb full frame érzékelővel ellátott dslr gép

A Nikon 2014. szeptember 12-én mutatta be új, full frame érzékelővel ellátott fényképezőgépét, a Nikon D750-et!

by Szabina
2014. September 16. 15:54
Címkék: , nikon, d, 750, a, full, frame, dslr

A Nikon 2014. szeptember 12-én mutatta be új, full frame érzékelővel ellátott fényképezőgépét, a Nikon D750-et!

A gép lelke egy 24,3 megapixeles FX formátumú érzékelő, mely kiváló dinamikatartományt és magas érzékenység mellett is tiszta, zajmentes képeket biztosít. Ezt a legfrissebb EXPEED 4-es processzor biztosítja, így alapesetben ISO100-12800 között állíthatjuk be a gép érzékenységét, de lehetőség van kiterjeszteni ISO 50 és 51200 közé is.

A gépben megtalálható Multi-Cam 3500-FX II autofókusz rendszer a DSLR gépeknél megszokott fázisérzékelésen alapul, 51 fókuszpontot kínál, melyek közül 15 keresztszenzoros. Akár -3 Fé-nél is üzemképes, ami az árban jóval drágább gépekkel teszi egyenértékűvé a teljesítményét! A fénymérés egy 91 ezer pixeles RGB szenzorral történik, amely a korábban bemutatott „csúcsfény súlyozott” mérési módot is megkapta.

Mint a korábbi beharangozó cikkünkben is megírtuk, a gép a videózás terén is nagy előrelépést tesz. A FullHD felbontás manapság már természetesnek tekinthető, ezt egészíti ki 60 kocka/mp-es felvételi sebességgel (50, 30, 25 és 24 kocka/mp is választható). Újdonság a Nikon videó funkciói között a felvétel közbeni rekesz vezérlés, valamint a „Zebra” mód (Csúcsfénykijelzés), mely pontosan megmutatja a fényképezőgép képernyőjén, hogy mely területek vannak beégve. A hangot sztereóban fogja rögzíteni a gép.

A videós munkát is segítheti, de a fotós feladatok megoldásában is elengedhetetlen lehet egyes helyzetekben a kihajtható LCD kijelző, amely 3,2” méretű és 1 229 000 képpontos. Ehhez társul a gép nagyméretű, világos, 100%-os lefedettségű keresője.

A Nikon D750-be integrált Wi-Fi vezérlő is került, amely lehetővé teszi a gép okostelefonról vagy tabletről való vezérlését. A professzionális felhasználást segíti elő a dupla kártyafoglalat, amely SD, SDHC és SDXC kártyákat fogad. Ezen felül az opcionális UT-1 kommunikációs eszköz segítségével akár vezeték nélküli hálózaton is továbbíthatjuk fotóinkat.

A gépváz fémből készül és időjárásálló szigeteléssel is ellátták. Átdolgozták a tükör- és zármechanikát is, ezzel javítva a gép megbízhatóságát. A zárszerkezet 150 ezer expozícióra garantálja a Nikon. A géphez új portrémarkolat is készült MB-D16 néven, mely két EN-EL15 akkumulátort fogadhat.

Lássuk a medvét:













Következzenek a főbb jellemzők összefoglalva: 

Új, 24,3 megapixel felbontású, FX-formátumú érzékelő: kimagasló részletgazdagságot és kitűnő képkivágási rugalmasságot biztosít.

Lenyűgöző fényérzékenység: 100 és 12 800 közötti ISO-tartomány, amely kiterjeszthető 50 és 51 200 közötti egyenértékig.

Profi AF-teljesítmény: az 51 pontos Multi-CAM 3500FX AF-rendszer konfigurálható 9 pontos, 21 pontos, illetve 51 pontos fedési beállításhoz, érzékenységének határa pedig -3 Fé (ISO 100, 20 °C).

Csoportos AF mező mód: gyors témabemérés és jobb háttér-elkülönítés még kihívást jelentő fényviszonyok esetén is.

Strapabíró, dönthető monitor: kihajtható, és fölfelé akár 90, lefelé pedig akár 75 fokban elforgatható.

Beépített Wi-Fi: a jól sikerült, teljes képes fényképeket kompatibilis okostelefonon vagy táblagépen keresztül feltöltheti.1

Akár 6,5 kép/mp sebességű sorozatfelvétel: maximális felbontású, akár 6,5 kép/mp sebességű gyors sorozatfelvételre képes FX- és DX-formátumban egyaránt.

Többterületű D-videó: teljes HD (1080p) videók FX- és DX-formátumban 50p/60p sebességgel. Videó rögzítésekor az ISO 100 érzékenységtől akár ISO 51 200 egyenértékig a teljes tartomány rendelkezésre áll, továbbá vezérelhető a záridő, a rekesz és a hangerőszint is. A külön videó menünek köszönhetően videofelvételi beállításait egy helyen tárolhatja.

EXPEED 4: a fényképezőgép általános teljesítményének növelésével ér el kimagasló hatást.

Picture Control 2.0: az Egyenletes beállítás maximális dinamikatartományt biztosít a könnyebb utómunkához, a Tisztaság beállítással pedig a részleteket lehet finomhangolni.

Szabályozható színmegjelenítésű monitor: tükröződésgátló bevonatú, 8,0 cm-es, kb. 1 229 000 képpontos RGBW LCD-monitor. A színegyensúly és a fényerő bármely irányba eltolható.

Energiatakarékos kialakítás: az EN-EL15 akkumulátor egyetlen feltöltésével hosszabb ideig fényképezhet.

Teljes képes hordozhatóság: az elsőrendű ergonómia és a kis tömegű, időjárásálló, egy darabból álló fényképezőgépváz együttese biztosít valódi, teljes képes szabadságot.

Kreatív módok: széles dinamikatartomány, beépített időzített fényképezési funkció, a speciális hatások és motívumprogram módok által kínált effektusok, valamint korlátlan sorozatfelvétel.

Adattároló: két SD kártyanyílás a zökkenőmentes fotózás érdekében. Mindkét kártyafoglalat kompatibilis a nagy kapacitású SDXC- és UHS-I-kártyákkal.

Távoli működtetés: vegye még jobban kézbe az irányítást a vezeték nélküli üzemmódban történő fényképezésnél a WR-R10 vezeték nélküli jelvevő és a WR-T10 vezeték nélküli jeladó révén; a WR-1 vezeték nélküli távvezérlő használatával akár a fényképezőgép beállításait is vezérelheti. Az Ethernet- és vezeték nélküli LAN-csatlakozáshoz a külön megvásárolható UT-1 adatküldőt és a WT-5 vezeték nélkül jeladót kell csatlakoztatni. 

További információk és előrendelés, itt.