powered by www.bluechip.hu

Canon PowerShot G7 X

Kompromisszummentes teljesítmény

by Blake Dashed
2014. September 21. 09:42
A Canon bemutatta az eddigi legnagyobb teljesítményű, de zsebben elférő PowerShot fényképezőgépét – a PowerShot G7 X-et. A G sorozat új tagját azoknak tervezték, akik egy kicsi gépet szeretnének magukkal vinni a nagyok tudásával, hogy az eléjük táruló pillanatot bármilyen helyzetben azonnal megörökíthessék.

Kiváló képminőség minden körülmények között

Akár professzionális portrék, akár makró felvételek készítése a cél, a PowerShot G7 X csúcsminőségű, 24 mm-es, különlegesen széles tartományt átfogó és kiváló fényerejű f/1.8-2.8-as objektívjével minden helyzetben gyönyörű, kis mélységélességű képeket lehet készíteni, elmosott hátterekkel. A nagy, 1.0-s típusú érzékelővel rendelkező PowerShot G7 X gyenge megvilágítás mellett is remekül helytáll, elegendő rugalmasságot kínálva a ragyogóan realisztikus színeket mutató, alacsony képzajú fotók rögzítéséhez még ISO 12800-as értéknél is. A DIGIC 6, a Canon legnagyobb teljesítményű képfeldolgozó processzorának gyors válaszidejével és kiemelkedő sebességével mindig felkészülten várhatja, mi fog történni a következő másodpercben, sőt a másodperc tört része alatt végbemenő eseményeket is meg tudja örökíteni.


Profi, személyre szabható vezérlés

A PowerShot G7 X a Canon DSLR-gépeihez hasonló használati élményt nyújt. Ezt részben lenyűgöző teljesítményével éri el, részben azzal, hogy egy sor teljesen személyre szabható, professzionális szintű, beállítást segítő funkcióval látták el. A gyorsan elröppenő pillanatok megragadásához a fényképezőgép szinte azonnal képes ráfókuszálni a témára. A szupergyors AF-rendszer 31 pontot figyel, lefedve közel a teljes képmezőt. Sorozatfotó esetén a gép másodpercenként 6,5 képet készít, így tulajdonosa biztos lehet benne, hogy a legjobb pillanatokat sikerült rögzítenie – és ezt a sebességet körülbelül 700 felvételen át tudja a gép!

A kényelmes fényképezést segíti egyebek mellett a személyre szabható objektívvezérlő gyűrű (Lens Control Ring), a kezelőszervekhez társítható legfontosabb beállítások, így például a rekesz vagy az exponálás sebessége. A nagy, dönthető érintőképernyő és a  Touch AF (érintéses autofókusz) nagy könnyebbséget jelent, ha különleges szögből készítünk felvételt olyan témákról, melyek a tárgymező szélén helyezkednek el.  A kreatív fotók készítéséhez át lehet váltani a teljesen manuális módba, a RAW felbontással készített fotók pedig az utómunka előtt nyitják meg a korlátlan változtatások lehetőségét.

A kezdő videósoknak

A mozgóképek rögzítésekor is teljes szabadságot kap az alkotni vágyó fotós, hiszen a Manual Movie módban a rekesz, a zársebesség és az ISO-érték is változtatható. A Full HD 60p minőségben rögzített jelenetek megőrzik eredeti hangulatukat még gyenge fényviszonyok mellett készített felvételek esetén is a továbbfejlesztett zajcsökkentésnek (Advanced Noise Reduction) köszönhetően. A remegésmentes felvételekről, az adaptív, ötirányú, intelligens képstabilizátor gondoskodik, így még akár egy autó ablakából vagy egy város utcáin sétálva is forgathatunk rázkódásmentes jeleneteket.


Határtalan kreativitás

Fejezze ki magát kreatívan és könnyedén a PowerShot G7 X sokféle kreatív módját használva. A ragyogó csillagos égtől (Star módban) a gyenge megvilágítási körülmények között készített képekig (kézi HDR módban) a PowerShot G7 X minden helyzetben azt kínálja, amire a különleges képek készítéséhez csak szükség lehet.

Azonnali képmegosztás

Használja ki a Wi-Fi- és NFC-megosztás szabadságát! Ossza meg kedvenc felvételeit közvetlenül a fényképezőgépről a népszerű közösségi hálózatokon, és töltse fel az összes képet a felhőbe a Canon digitális képkezelő szolgáltatását, az iristát használva. A WiFi technológiának köszönhetően a gép akár távolról is vezérelhető. A fotókat helyazonosító címkékkel lehet ellátni, így egy hosszabb utazás után pontosan beazonosítható, hogy melyik kép, hol készült. 

Fontosabb tulajdonságok:

  • 1.0-s típusú, háttérvilágítású, 20,2 megapixeles CMOS-érzékelő
  • f/1.8-2.8-as, 4,2 x objektív
  • 6,5 kép/ másodperc
  • kihajtható érintőképernyő
  • finom vonalvezetésű fém váz
  • NFC, WiFi és felhő alapú megosztás