powered by www.bluechip.hu

Canon EOS M - a kisméretű csoda

by Zulu
2012. October 29. 16:32

canon eos m.jpg

A Canon a kompakt fényképezőgépek piacára viszi az EOS nevű profi szériáját, mely levehető és testre szabott lencséivel nagyot durranhat a piacon EOS M néven.

A CMS-nek keresztelt rendszer (Compact System Camera) a cég szerint a felső kategóriás SLR szakértelmet hozza el ebbe a kisméretű kamerában, mely a tükör nélküli cserélhető objektíves digitális fényképezőgépek egyik éllovasa lehet hibrid megoldásának köszönhetően.

A 18 megapixeles APS-C CMOS érzékelő csak a profivá válás első lépése (ilyen van az EOS 650D-ben is!), kiemelkedik még a 7,7 cm-es Clear View LCD II érintőkijelző is, melyeken a különböző felvételi módokat és beállításokat eszközölhetjük készülékünkön.

canon eos m back.jpg

A fényképezésen kívül természetesen Full HD videókat is rögzíthetünk sztereó hanggal, de további érdekesség, hogy a Canon EF objektívek minden gond nélkül csatlakoztathatóak az új Mount Adapter EOS rendszernek köszönhetően.

További pozitívum, hogy vakura nem kell majd az első körben költeni, hiszen a csomagban alapfelszereltségként érkezik az új 90EX Speedlite vaku.

A készülék a szigetországban debütál októberben 769-949£-os áron, míg a Bluechiphez ezután egy picivel később érkezik majd.