powered by www.bluechip.hu

Top 10+1 fényképezőgép a nyári szezonra

Összeállításunkban a legolcsóbb kompakt gépektől kezdve a profibb, de még megfizethető és

by Zulu
2012. October 29. 16:32

Összeállításunkban a legolcsóbb kompakt gépektől kezdve a profibb, de még megfizethető és nyaraláshoz kiválóan alkalmas gépek közül válogattunk.

fujifilm_finepix_ax300_fekete.jpeg

A sort a Fujifilm FinePix AX300-asával nyitjuk, mely a cégtől megszokott minőséget ötvözi a hétköznapi egyszerűséggel. Hasonlóan a Kodak EasyShare M532-es modellhez, tökéletes társ lehet partifotók készítésére vagy vízparti megmozdulások alkalmával.

kodak_easyshare_m532_fekete.jpeg

Kicsi és karcsú, így zsebben is könnyen elfér, 4x optikai zoomja pedig pont elegendő a hétköznapi használatra. Ez utóbbi készülék nevéből adódóan könnyű megosztást tesz lehetővé a közösségi portálokon, így elsősorban a fiatalabb korosztályt célozta meg vele a Kodak.

nikon_coolpix_s30_rozsaszin.jpeg

A belépőszintet épphogy elhagyva szemünkbe ötlik a Nikon Coolpix S30 sorozata, mely több remek fényképezőgépet ad kezünkbe. A S30-as széria rengeteg színben képviselteti magát, de a külcsínen kívül a belbecs is említésre ad okot. Az adatlapon víz- és ütésállóság, automata elmosódásgátló, vagy éppen a beépített szűrők megemlítése éppúgy szerepel, mint az egyszerű használhatóság. ideális családi gép, szinte bármely korosztálynak.

nikon_coolpix_s6150_fekete.jpeg

A Coolpixnél maradva a Nikon készít 7x.es zoommal is gépet nekünk, így akár poszter méretű is nagyíthatjuk fotóinkat a  Nikon Coolpix S6150-nel. Érintőképernyős kijelző teszi igazán könnyen kezelhetővé ezt a masinát, de a beépített képszerkesztő is a kényelmi funkciók sorát gazdagítja.

Az előbb említett elmosódásgátló itt is szerepet kap, ám ezúttal négyféle közül is válaszhatunk a kívánt hatás eléréshez, így mozgókép esetén is kíváló felvételeket lőhetünk.

fujifilm_finepix_xp30_narancs.jpeg

Kicsit feljebb lépve extrémebb gépekből sincs hiány, a Fuji szállítja az első merész kategóriát. A felhasználók kérésére készített FujiFilm FinePix XP30 5 méterig vízálló, porálló, fagyálló és ütésálló is. 14 millió pixel, 2,7"-os LCD és 5x zoom áll szolgálatunkra 46 000 Ft-ért.

Ha már Fuji, nem mehetünk el a Finepix sorozat többi készüléke mellett sem, melyből jó pár még pont belefér az 50 000 Ft-ig kategóriába.

fujifilm_finepix_s2980.jpeg

A FinePix S2980 ereje egyrészről a 18x-os optikai zoomban rejlik, de az ehhez párosuló 3" méretű LCD is említésre méltó. A sort a HDMI csatlakozás zárja, de természetesen USB-vel is összeköthetjük otthoni rendszerünkkel.

olympus_sp_610uz_fekete.jpeg

A lélektani határt átlépve még mindig nincs okunk panaszra, csupán 51 340 Ft-ért juthatunk hozzá ugyanis a 22x-es zoommal rendelkező Olympus SP-610UZ-hez, mely kiváló közeli és csoportképek elkészítésére is alkalmas. A beépített panorámafunkció már a turistáknak és a hardcore nyaralóknak kedvez, de a 3D képfelvételi mód is kedvére lehet eme készüléket választóknak. A rengeteg automata funkcióval rendelkező gép igazán jó vétel lehet a fotózással most ismerkedő, de igényes képekre vágyóknak.

nikon_coolpix_s9100_fekete.jpeg

Ismét Nikon Coolpix, ezúttal az S9100-zal visszatértünk a kisebb és kecses, de minden ízében professzionalitást sugárzó gépekhez. Nem is gondolnánk, de ez a vékony ház egy 18x-os optikai zoomot rejt, míg a fényviszonyoknak ellentmondó profi fotók készítésért a CMOS-érzékelő felel, mely minden körülmények között megállja a helyét.

olympus_tg_620_kek.jpeg

Az Olympus Tough szériáról még sokat fogunk hallani, listánkra két géppel is felkerültek. Elsőként az Olympus TG-620-at mutatjuk be, mely 1,5 méteres magasságig ütésálló,5 méteres mélységnek megfelelő nyomásig vízálló, -10°C-ig fagyálló. Ezen és az extrém megjelenésen kívül az Olympus tudást is rakott a gépbe, így pl. az iHS technológia magas érzékenységével és alacsony zajszintjével gondoskodik a tökéletes kép elkészültéért még nehézkes körülmények között is. Ezen technológia alapkövei az elképesztően gyors autofókusz vagy a HDR ellenfény-korrekció, mely különálló képekből készít egy kollázst, majd ezekből összeállít egy tökéletesen exponált képet.

olympus_tg_810_fekete_.jpeg

Itt is a következő Tough, a TG-810, mely az igazán zord körülményeket kedvelők társa lesz:

Vízálló: 10m
Ütésálló: 2m magasságból történő leejtés esetén
Törésálló: 100 kg terhelésig
Fagyálló: -10C

81 000 forintos árával nem éppen a hobbifotósoknak ajánljuk, de ha kihasználjuk a gép által nyújtott temérdek extrát, akkor egy rendkívül megbízható és jó készüléket vihetünk majd magunkkal utazásaink során.

nikon_coolpix_aw100_terepszinu.jpeg

A listánkon szereplő utolsó fényképezőgép a Nikon Coolpix AW100, mely jelenleg a legjobb választás a szabadban aktív életüket töltőknek. Beépített GPS, elektromos iránytű és beépített világtérkép gondoskodik arról, hogy mindig elérjük a kiszemelt célunkat. 10 méteres mélységig vízálló, akár másfél méteres magasságból is ütésálló, valamint akár -10°C-ig bírja a fagyos körülményeket, így rá igazán illik az extrém jelző.

Mindezen tulajdonságok mellett tökéletes képminőségben kapjuk vissza az átélt élményeket, hiszen a Coolpix sorozathoz hasonlóan a legfejletteb képalkotási technológiával rendelkezik. A rendkívül érzékeny, 16 megapixeles, hátsó megvilágítású CMOS-érzékelő és a gyenge fényviszonyok közti fényképezés külön módjai együttesen biztosítják a lenyűgöző felvételeket ragyogó napsütésben, éjszaka vagy búvárkodás közben egyaránt.

Ahogy a reklám mondja: "Nincs nála jobb fényképezőgép a szabadban".