powered by www.bluechip.hu

Teszteltük a Razer Blackwidow Ultimate Chroma -t

Bemutatjuk a Razer csúcs gamer billentyűzetét, a Razer Blackwidow Ultimate Chroma -t!

by Morzan
2014. November 15. 15:02
A Bluechip jóvoltából megkaptam a lehetőséget, hogy teszteljem a Razer egyik hardcore billentyűzetét, a Razer Blackwidow Ultimate Chroma -t! A tesztből megtudhatod, hogy pontosan mit tud és, hogy mitől is olyan különleges az újdonsült Razer termék.


A Razer Blackwidow Ultimate Chroma -t idén szeptemberben mutatta be a Razer és jelenleg 169.99$ -os áron vásárolható meg. Jellegzetessége a beépített ledek amelyek képesek több mint 16 millió színben megvilágítani a speciális, mechanikus gombokat akárcsak úgy mint a rivális Corsair Gaming K70 RGB billentyűzetnél. A ledek színeit, sémáját magunk állíthatjuk be, de erről majd csak a későbbiekben lesz szó. Most jöjjenek a speciális fejlesztésű mechanikus Razer gombok.



A Razer, a Blackwidow Ultimate Chroma -t különleges mechanikus gombokkal (green switch) vértezte fel, amelyek elősegítik, hogy a játékosok minél gyorsabban tudjanak reagálni és parancsot kiadni. A különleges technológiának köszönhetően már elég félig lenyomni őket, és máris érzékelnek. És ha ez még nem volna elég - a fentebb említett mechanikus gombok 10 millióval több leütést bírnak ki, mint egy átlagos billentyűzet. Tehát 50 millió helyett ez az érték 60 millióra kúszott fel - ezzel is kedvezve a gamereknek. A gombok felszíne matt és gumírozott a csúszásgátlás érdekében. Gyűjti az ujjlenyomatokat. 



Természetesen a szoftver sem maradhat el. A Razer Synapse 2.0 biztosítja a billentyűzet teljes vezérlését. Itt tudjuk beállítani, hogy milyen sémák és effektek legyenek, milyen színeket akarunk, milyen erősen, milyen hosszan és hogyan világítsanak vagy éppen villogjanak. Akár különféle makrókat vagy profilokat is állíthatunk magunknak. Tehát lényegében a teljes billentyűzetet testreszabhatjuk.  
  
Összesen 16.8 millió szín és 5 effekt közül válogathatunk.  Breathing (két beállított szín között váltogat), Reactive (leütés hatására villannak fel a gombok), Spectrum Cycling (a főbb színek között váltogat), Static (egyszínű) és a sokak által kedvelt Wave (szivárványszínekben hullámzik a teljes felület. ahogy a bemutató videóban is láthatjuk). Ezek mellett még ha a Customra állunk át lehetőségünk van magunknak beprogramozni a színeket, vagy a már előre legyártott Templatek között válogatni. A Razer már előre beprogramozta nekünk néhány népszerű játék gombjait mint pl. a League of Legends, Dota 2 és további általános teamplateket is létrehozott mint az FPS, MMO vagy MOBA. Ezeknél az opcióknál csak a kellő gombok kapnak megvilágítást. A Synapse 2.0 -ban kezelhetjük mindezeket, továbbá, hogy milyen erősséggel világítsanak a ledek és mennyi ideig.

 

Az Ultimate Chroma továbbá még tartalmaz egy USB bemenetet és 2 jack bemenetet az oldalán ahova a mikrofont és a hangszórót - azaz a fülhallgatónkat dughatjuk be. A csatlakozáshoz 2 USB portra van szüksége (mivel két aranyozott USB csatlakozóval rendelkezik) és amennyiben a billentyűzetbe szeretnénk csatlakoztatni fülhallgatónkat, úgy 2 jack bemenetre is szükségünk lesz (aranyozott végű jack csatlakozók). A vezetéke szövettel borított és igen vastag. Tartalmaz még 5 programozható gombot, médiagombokat és még különféle kombinációkat a gyorsabb elérés érdekében.

Összességében elmondható, hogy nem csalódtunk a Razerben - ismét egy remek eszközt dobott piacra. Ki merem jelenteni, hogy a jelenlegi egyik legjobb gamer billentyűzet. Kiváló anyaghasználat, hosszabb működési idő - gyorsabb leütés, szabadon programozható gombok. Tehát minden megvan benne, amire egy hardcore gamernek szüksége lehet!

Razer Blackwidow Ultimate Chroma! - keresd a Bluechip -nél!

Mi van a dobozban?