powered by www.bluechip.hu

Siri vs Cortana - így trollkodik a Microsoft

A Microsoft kicsit lazábbra vette új asszisztensének bemutatását.

by Morzan
2014. November 28. 17:10
Címkék: microsoft
A következő videóban a Microsoft kicsit viccesre vette a figurát és "bemutatta" az Apple által fejlesztett Siri és a Microsoft új asszisztensét, a Cortana -t. Az eredmény elképesztő.

Íme, néhány példa a Cortana Windows Phone-telefonokon való használatára:

  • Telefonálás, SMS-ezés és rendszerezés. A Cortana segíteni tud a telefonálásban és az SMS-ezésben, a naptárba bejegyzett hétvégi program áttekintésében és a naptárbejegyzések elkészítésében, a riasztások beállításában és a jegyzetelésben.
  • Érdeklődési körök. Nyert vagy nagyon kikapott a kedvenc csapata? Késik a reggeli repülőjárat? Mondja el a Cortanának, hogy mi érdekli, és a segéd megkeresi az interneten a kapcsolódó cikkeket, hozzászólásokat és újdonságokat, majd szükség esetén meg is jeleníti azokat. Legyen szó hírekről, szórakozásról, időjárásról, egészségről vagy másról, a Cortana mindig a legfrissebbekkel szolgál. Sőt, az érdeklődési körök révén áttekintheti a teljes napját vagy akár felkészülhet egy utazásra is.
  • Emlékeztetők. Hajlamos elfelejteni dolgokat? A Cortana emlékeztetőket tud megjeleníteni a megadott időpontokban és helyeken, és akkor is, amikor egy bizonyos személlyel beszél éppen.
  • Útvonalkeresés. A Cortana útvonalakat is tud ajánlani, valamint a forgalmi helyzet függvényében jelezni tudja, hogy ideje volna elindulni a következő találkozóra.
  • Ne zavarjanak! funkció és belső kör. A Cortana le tudja tiltani a pihenés idejére a bejövő hívásokat és SMS-eket (természetesen beállítható, hogy kiktől szeretne ilyenkor is hívásokat vagy SMS-eket fogadni).
  • A Cortana jegyzetfüzete. Az érdeklődési körei, az emlékeztetői, a kedvenc helyei, a korábban keresett zenék, a Ne zavarjanak! funkció beállításai és a belső kör egyaránt a Cortana jegyzetfüzetében kap helyet. Itt találja ezenkívül a beállításokat, és itt kapcsolható ki a Cortana. Ha be van kapcsolva a Cortana, a jegyzetfüzetében lévő adatok egy része szinkronizálódik a felhőbe, ahol más binges szolgáltatások és alkalmazások felhasználhatják a szinkronizált adatokat. További információt a Bing adatvédelmi nyilatkozatának az érdeklődési körök kezelését és a személyre szabási beállításokat ismertető részében talál.
  • Útravaló. A Cortana arra is képes, hogy az Ön nevében regisztráljon a közeli eseményekre, éttermeket tud ajánlani vagy meg tudja mondani, hogy milyen programokat rendeznek a következő hónapban Szegeden.
  • Időjós. Mindig kéznél lehet a mai, a holnapi vagy a heti időjárás-előrejelzés. Akár ezernyi helyre is.
  • Beszédfelismerés. A Cortana megérti a beszédet. Felteheti neki az új ismerőseinek szánt kérdéseit vagy elmondhatja neki, hogyan érzi magát. Véleménye is van a dolgokról, történeteket is tud mesélni, és még vicceket is ismer.