powered by www.bluechip.hu

Hordozható nyomtató telefonokhoz

Nyomtasd ki képeidet mobilodról!

by Morzan
2014. December 01. 22:01
A Prynt nevű francia startup polaroid kamerává változtatja az okostelefonokat. A telefon Bluetoothon segítségével küldi át a képet a (nyomta-)toknak, amely a tintával töltött papír melegítésével nyomtatja ki a frissen készült képet.
A "nyomtatokból" jelenleg csak prototípus létezik. Azonban már ez a széria is igen szépen muzsikál. Kevesebb mint 50 mp szükséges neki, hogy a telefonunkkal készített képet kinyomtassa, akárcsak egy polaroid kamera. A boltokba került változat előreláthatólag kevesebb mint 30 mp alatt fogja kitolni nekünk a képeket és akár 30 papírt is betárazhatunk magunknak. Ez a technológia jövőre lesz majd elérhető 99$ -os áron és a 4 hüvelyk fölötti kijelzőméretű csúcstelefonokat fog támogatni.


Egy érdekes szoftveres funkciót is tervez a cég a tok mellé. A saját kamera-appjuk videóra rögzíti majd a fényképek készítése előtti pillanatokat, ezt feltölti a felhőbe, és később, ha megmutatjuk neki a már kinyomtatott állóképet, az alkalmazás rátesz egy lejátszógombot, amellyel megnézhetjük a kapcsolódó videót.