powered by www.bluechip.hu

Artic P614BT teszt - kedvenc utitárs

Teszteltük az Artic legújabb vezeték nélküli fejhallgatóját.

by Morzan
2014. December 03. 21:54
Címkék: fejhallgató, teszt, artic
Le se tagadhatnánk, hogy a fejhallgatók belopták magukat életünk minden egyes részébe. Otthon felteszem az ultra nagy, az egész fület lefedő gamer fülesem, de egyébként tömegközlekedés, vagy lábbusz alkalmával szimplán viszem magammal a kis hordozható fülesem. De az a sok kábel...
.... rengeteg idő míg kibogozásra kerül a zsebünkből kihalászott kis fülhallgató. De mi lenne ha éppen nem lenne vezetéke és szimplán előkaphatnánk egy olyan készüléket amely az otthoni csúcskategóriás készülékünkkel vetekszik. Itt jön képbe az Artic legújabb és legprémiumabb csúcskategóriás vezeték nélküli fejhallgatója a P614 BT. Az Artic Bluetooth 4.0 -val szerelte fel, aminek segítségével könnyedén tudjuk csatlakoztatni telefonunkhoz, vagy akár bármilyen Bluetooth képes készülékhez a P614 BT -t. Ennek köszönhetően nincs szükség se vezetékre és semmilyen más akadályozó tényezőre. Amíg ismerősünk a bogozással bajlódik, addig mi már élvezhetjük másodpercek alatt saját slágereinket. 



Az Artic P614 BT ezen kívül, hogy az egyszerű még egyszerűbb legyen tartalmaz NFC -t is, amely lehetővé teszi, hogy csupán egy érintés hatására már felismerje készülékünk a fejhallgatót és így könnyen csatlakozni is tudnak egymáshoz, nem kell végigjátszani a Bluetooth keresgélést. 

Ha már a funkcióknál tartunk, a P614 BT az egyik oldalon rendelkezik még az NFC antennán kívül, multifunkcionális gombbal amellyel bekapcsolhatjuk, állíthatjuk a hangerőt, megállíthatjuk zenénket, vagy éppen felvehetünk vagy lerakhatunk egy hívást! - igen!, a P614 BT -t mikrofonnal is felszerelték, így ha csöng a telefonunk, könnyedén felvehetjük és már társaloghatunk is. Rendelkezik még  LED indikátorral, amely pirosan és kéken villog - jelez nekünk ha bekapcsoljuk/kikapcsoljuk, illetve akkor is ha csatlakozott hozzá Bluetooth képes készülékünk. Végül, de nem utolsó sorban pedig találunk még rajta egy Micro USB portot, melynek segítségével tudjuk tölteni és egy előre-vissza tekerő gombot.



Mivel vezeték nélküli, így sokakban felmerülhet a kérdés, hogy vajon mennyi ideig bírja? Mi van ha épp útközben merül le? Szerencsénkre az Artic erre is gondolt és egy olyan Lithium-ion akkumulátort szerelt bele, amely 850mAh és 30 óráig bírja egyetlen feltöltéssel.

További információk:
Wearing Style: Supra-Aural On-ear
Bluetooth Version: V4.0 Class 2
Frequency Response: 20 Hz - 20 kHz
Impedance: 32 Ω
Microphone Sensitivity: -42dB +/- 3dB
Sensitivity: 105dB
Battery: Rechargeable 850mAh Lithium-ion battery
Playback Time: 30 hours

Az anyaghasználata kiváló. A ház műanyag és fém részeket is kapott. Továbbá állítható a pánt része is, így mindenki számára percek alatt kényelmesre állítható. Flexibilis, könnyen hajlítgatható. A pánt alsó része finom bőrhatású anyagot kapott, míg a felső részen pedig szövet hatású hálós felületet találunk. A fejhallgató párnái igen kényelmesek és hosszú viselet után sem nyomja el a fület. Ugyan olyan finom bőr hatású anyag veszi körül fülünket mint a pánt alsó része. A párnák rásimulnak a fülre így azt teljesen lefedik, így kiszűrve a zavaró hangokat és a legjobb zenei élményt biztosítva. 



A P614 BT egyedi neodymium driverrel lett felszerelve, így garantálva a tiszta hangzást - azonban kiemelném, hogy előnyben vannak a különféle techno, house zenék amelyeknél nagy basszus és mély hangok észlelhetőek, mivel a fejhallgató ilyen téren elég jól kiemel. Így emellett kicsit mintha tompábbnak érezném a magasabb hangokat, de ez egyéntől függ, elképzelhető, hogy valaki nem hallja annak.


Mi található a dobozban?  A dobozban először is az 520 g -os készüléket pillanthatjuk meg, majd egy kisebb dobozban találjuk meg az USB -s töltőt és egy műbőr tasakot, amelybe tárolhatjuk a fejhallgatót. 

Összegezve, ár / érték arányban egy nagyon jó fejhallgatóról beszélhetünk. Könnyed, kompakt és bárhova elkísérhet bennünket. További információkat az Artic termékekről ITT találhatsz. A termék megvásárolható a Bluechip webáruházban mindössze: 14.260 Ft -ért!