powered by www.bluechip.hu

Már 1,5 millióan tesztelik a Windows 10 előzetesét

Még sose teszteltek ennyien Windowst.

by Morzan
2014. December 25. 15:23
Címkék: előzetes, microsoft
A Microsoft szeptember utolsó napján mutatta be és bocsájtotta ki tesztelésre a Windows 10 előzetes verzióját. Már akkor is népszerű volt, azonban a számok egyre csak növekednek.
A kiadás napjától egészen október közepéig több mint 1 millióan regisztráltak és vágtak bele a tesztelésbe. A felhasználók több mint 200.000 visszajelzést fogalmaztak meg amely a Microsoft számára nagy segítséget jelent. Így olyan rajtett hibákat is javítani tudnak, amelyek automatizált módszerekkel nem lehetséges. Ilyen hiba volt az, mikor a Win 10 valamilyen oknál fogva a OneDrive ikonját néha az Outlook ikonjával helyettesítette. Az eddigi adatok alapján több mint 1300 hibát sikerült már javítani. 



A tesztelők száma mára már elérte az 1,5 milliót amelyekből 450.000 -en aktívan, minden nap használják és tesztelik a rendszert. Gabriel Aul projektmenedzser azt nyilatkozta, hogy nagyon örülnek a Win 10 népszerűségének - még sosem teszteltek ennyien Windowst - még a 7 -et sem! A visszajelzések alapján finomítják majd a rendszert és javítják a hibákat. Aul hozzátette: arra kérik az embereket, hogy teszteljék tovább az operációs rendszert és újabb hibajelentéseket küldjenek nekik. Januárban megjelentetik a Windows 10 újabb változatát, amiben lesz néhány kisebb változtatás és nagyobb újítás, de ezekkel kapcsolatban részleteket csak a jövő év elején közölnek majd. Másfél héttel ezelőtt ismertté vált, hogy a Windows 10 végleges verziója a leghamarabb 2015 nyár végén vagy ősz elején érkezhet.