powered by www.bluechip.hu

A Razer is belépett a virtuális valóságba

A Razer bemutatta legújabb VR szemüvegét.

by Morzan
2015. January 17. 18:05
Címkék: razer, vr, CES
Az idei CES alkalmával a Razer is számos termékét mutatta be. Ezek között szerepelt virtuális szemüvege is, amely a Razer OSVR Hacker Dev Kit névre hallgat.
A virtuális szemüvegek világába manapság egyre több gyártó és cég érdekelt. A történet az Ocolus Riftel kezdődött, amely egy olyan virtuális valóságot teremtett meg amelyre eddig még nem volt példa. Ezt a technológiát később megvásárolta a Facebook és már a Samsung is bemutatott egy hasonló szemüveget. Azonban most az idei CES alkalmával a Razer is bemutatta saját szemüvegét, amely a Razer OSVR Hacker Dev Kit névre hallgat. A Razer júniusban fogja piacra dobni 200$ -os áron.



Miben más mint a többi? Az ehhez készített keretrendszer kompatibilis a Windows, Android, Linux rendszerekkel. Támogatja továbbá a Unity 3D-t és az Unreal 4 Engine-t, valamint rengeteg plugint, többek között a Sixense-től, a Bosch-tól és a LeapMotiontől. A Razer úgy tervezte, hogy a szemüveg bármely VR eszközzel összehangolható legyen. Ezzel a lépésével a fejlesztőknek igencsak megkönnyíti a dolgát, így tovább menetelhet előre a VR technológia. 



A Hacker Dev Kit egyébként egy 1920x1080-as FHD kijelzőt kapott 100 fokos látószöggel, ami egyesek szerint kicsit kevés, de a Razer úgy tervezte, hogy a a megjelenítő cserélhető legyen.