powered by www.bluechip.hu

Microsoft HoloLens - így még nem láttad a világot

A Microsoft ismét olyat mutatott, amit senki más. Reméljük meg is valósul.

by Morzan
2015. January 26. 17:16
Címkék: microsoft, CES
A Microsoft is becsatlakozott a virtuális szemüvegek piacára. Már beszéltünk az Ocolus Rift -ről, a Samsung Gear VR -ről, és a Razer OSVR -ről is - azonban most következzen a Microsoft által fejlesztett HoloLens!
Eddig sorra érkeztek a fentebb említett virtuális szemüvegek, amelyre most a Microsoft is reagált. Az idei CES -en már a Razer is bemutatta saját szemüvegét, így már sokan várták, hogy vajon mit fog lépni az óriás. A lépés megtörtént és egy olyan eszközt mutattak be, amelytől mindenkinek elállt a lélegzete. A HoloLens, bár nem éppen utcai viseletre tervezték - olyat ígér amelyet eddig még senki. Először is a HoloLens nem egy teljes virtuális valóságot jelenít majd meg, hanem magát a valóságot fogja kiegészíteni. Emellett saját szenzorokkal és processzorokkal fog rendelkezni amelyek lehetővé teszik a szabad mozgást, ergo - nincs szükség PC -s kapcsolatra.



Bár a HoloLens még fejlesztés alatt áll, sokan úgy vélik, hogy túl sokat ígér a Microsoft. Túl szép, hogy igaz legyen. Várhatóan a Windows 10 életciklusa alatt jelenik majd meg, amelyre a következő 5 évben számíthatunk.