powered by www.bluechip.hu

Elkészült a Google összelegózható telefonja

A Project Ara indulásra kész!

by Morzan
2015. February 09. 09:00
Címkék: google
Már többször is beszámoltunk a Google által fejlesztett Project Ara -ról, azonban a legfrissebb információk szerint az eszköz már elkészült, a Google pedig kész kidobni a piacra.
A Project Ara abban különbözik a mezei telefonoktól, hogy szabadon cserélgethetjük benne akár a kamerát, processzort, akkumulátort, vagy még a kijelzőt is (igazából majdnem mindent). Így új telefon vásárlása nélkül tudjuk fejleszteni. Meguntuk a régi kameránkat és élesebb képeket szeretnénk készíteni? Semmi probléma. Egyszerűen kivesszük és behelyezzük az új modult. Ez az eljárás kevesebb mint 1 percet vesz igénybe. Nem elhanyagolható az sem, hogy ennek köszönhetően kevesebb elektronikai hulladék fog keletkezni. Hiszen ha a felhasználó jobb készülékre vágyik, akkor nem kell eldobnia a teljes készüléket, csupán vesz bele egy-két combosabb modult. A Project Ara váza mindössze 10.000 Ft -lesz és ezt 20-30 modullal egészíthetjük ki.



A Google teszt céljából először csak Puerto Ricóban nyit olyan mobil boltokat, ahol az Ara kapható lesz. Miért ott? Mivel a felhasználók 75% -a mobilon internetezik, továbbá a földrajzi helyzete is lehetővé teszi a gyors utánpótlást.