powered by www.bluechip.hu

Mobile World Congress (MWC)

Barcelona most a világ közepe!

by Morzan
2015. March 01. 19:49
Címkék: mobile, samsung, htc, lg, acer
Megkezdődött a mobilkongresszus Barcelona -ban. Az Acer kezdte vasárnap reggel, az LG folytatta délután, és az HTC után a Samsung zárja a napot.
Acer

Az Acer kezdte a napot az új Jade Z mobiljával. A készülék mindössze 110 grammos. Hátul egy 13 megapixeles, elől pedig egy 5 megapixeles kamera található. Az olcsó műanyag borításnak furcsa a tapintása, kicsit olyan érzés, mintha elfelejtették volna simára polírozni. Az Acer szándékosan hagyta ilyen rücskösre a hátlapot, amely nehezen csúszik ki a kézből. Egyelőre annyit tudtunk megállapítani, hogy a 64 bites MediaTek processzor jól végzi a dolgát, az Android szélsebesen fut.



Az Acer továbbá beszállt az okoskarkötő világába is és bemutatta Liquid Leap+ -ot, amely nemcsak Androiddal meg Windows Phone-nal köthető össze, hanem iOS-szel is.  

LG

Az LG bemutatta LG Manga készülékét, azonban legérdekesebb mobilja a Joy lesz, mert állítólag ez lesz a legolcsóbb, de van benne 4G/LTE, és az a mobil is megkapja a hátlapra szerelt gombokat, amiket korábban a G3-on használtak.

Továbbá megismerkedhettünk az LG Watch Urbane -al, amely eddig alázza a már megjelent okosórákat.  A víz- és porálló óra állítólag egy egész napot kibír akkuról, Android Wear fut rajta. A normál Urbane óra, amely csak bluetooth-on tud kapcsolódni a telefonunkhoz ezzel szemben az LTE-s változaton WebOS rendszer van.

,
HTC

A One M9 kéttónusú fémborítást kapott, 20 megapixeles kameraszenzort, BSI technológiával, karcálló zafírüveg védelemmel, a szemközti kamera pedig félhomályban is jobban működik. A bombahír persze az, hogy a HTC együttműködik a Valve játékfejlesztő csapattal, és bemutat egy virtuális valóság sisakot. A Vive nevű sisakban 70 szenzor lesz, követi a játékos kézmozgását, fejmozgását. A fejlesztői verzió tavasszal lesz elérhető, és idén piacra dobják a végleges, felhasználóknak szánt sisakot is. 



Samsung

Bemutatásra került a Samsung Galaxy S6 és S6 Edge. Elöl és hátul is üveg borítja, a legújabb Gorilla Glass 4. Oldalt pedig fém szegélyezi - így teljesen eltűntek a műanyagok. Kicsit mintha iPhone 6 beütése lenne anyaghasználat terén, hiszen az Apple -től szokhattuk meg.  Android 5.0 fut rajta és az ujjlenyomat olvasó lassúságát is kijavították. 16 megapixeles kamerával szerelték fel és az S5 -el ellentétben nem vízálló!
  • OS: Android 5.0.2 with TouchWiz
  • Display: 5.1-inch QHD (2560x1440p) Super AMOLED, dual curved edges in S6 edge
  • Processor: Octa-core, 64-bit 14nm Samsung Exynos
  • Memory: 3GB of RAM & 32GB, 64GB, 128GB of storage(non-expandable)
  • Cameras: 16MP f1.9 rear with OIS, 5MP ƒ/1.9 front
  • Connectivity: 4G LTE, Wi-Fi a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.1 LE, NFC, IR remote
  • Sensors: Accelerometer, ambient light, barometer, compass, fingerprint, gyroscope, hall, heart rate monitor, HRM, proximity
  • Battery : 2550mAh (in S6), 2600mAh (in S5 edge), both with wireless charging (WPC & PMA support)
  • Security: one-touch fingerprint scanner, KNOX management software

Forrás: Index, WSJ