powered by www.bluechip.hu

Archos VR - virtuális valóság a telefonoddal

Az Archos VR egy rendhagyó eszköz, amely a telefonodat használja képernyőnek.

by Morzan
2015. March 17. 17:47
Címkék: archos, vr
Az Archos VR egy olyan virtuális szemüveg, amely a mobiltelefonodat használja képernyőnek. Segítségével könnyedén megtekinthetsz 3D -s filmeket, képeket vagy akár 3D -s játékokkal is játszhatsz.
Az Archos VR -t két lencsével szerelték fel, amely képes 3D -s képet adni csupán a telefonod segítségével. A lencsék, melyek jobbra és balra állíthatóak -egy műanyag házban kaptak helyet melynek elejébe kell beillesztenünk telefonunkat. Az optimális képátló 5", azonban 4.7" és 6" -es telefonokat is képes befogni a szemüveg. Az Archos VR eleje párnázott és műanyag háza miatt sem megterhelő a viselése. Az ajánlott képi felbontás 1920x1080 Full HD, de az se gond ha a készülékünk csak HD vagy annál kisebb felbontást nyújt. Nyílván minél nagyobb annál tisztább képet kapunk. A gyártó 1.6 Ghz -es 4 magos processzort ajánl, hiszen alkalmazásai számára, amelyeket a szemüveghez gyártottak ez a legoptimálisabb. Ajánlott, hogy készülékünkben legyen gyorsulásmérő és giroszkó. Andorid és IOS készülékekre tölhetjük le a legtöbb alkalmazást, Windows Phonera csupán néhány van eddig. Az alkalmazásokat megtalálhatjuk a gyártó hivatalos oldalán. A szemüveg £25 és természetesen telefont nem adnak hozzá.

Mivel ez a szemüveg az olcsóbb kategóriában van, ezért sokat nem kell tőle várni. Azonban 1 hét tesztelés után egy kellemes kikapcsolódásnak bizonyult. Vannak rá jópofa játékok amik elég viccesek tudnak lenni mikor ide-oda kell döntögetnünk a fejünket -a család nagy része pedig nem tudja elképzelni, hogy éppen mit is csinálok. Elég pár perc használat is és felléphet szédülés, mivel agyban elhisszük egy pár pillanatra, hogy valóban ott vagyunk ahol. Pl. nálam a hullámvasútnál jelentkezett. Összességében egy nagyon kreatív eszközről beszélhetünk. Ajánlott!