powered by www.bluechip.hu

Tesztasztalon a Razer Nabu X

Következő tesztalanyunk a Razer Nabu X!

by Morzan
2015. April 12. 20:54
Címkék: razer
Hallottunk már okostelefonokról, okosórákról és most itt van egy okoskarkötő is, mégpedig a Razer Nabu X.
Manapság már kevés olyan eszköz van, amelyből ne csináltak volna okos verziót. Kezdetben még csak az okostelefonok léteztek, azokat még valahogyan be is sikerült fogadnunk. Aztán jöttek az okosórák - itt már csodálkoztunk, hogy minek? De megérkeztek az okoskarkötők is és már teljesen elvesztettük a fonalat. Természetesen időközben még számos "okos" eszköz jelent meg, de most megnézzük közelebbről is, hogy pontosan mire is lehet használni egy okos karperecet. 

 

A Razer Nabu X szíve tulajdonképpen egy egészen kicsi műanyag házban helyezkedik el, melyet egy gumírozott karkötőbe lehet beleültetni. Tehát maga a szerkezet könnyedén kivehető és visszarakható. A Nabu X -et 3 leddel szerelték fel mely 3 színben tud világítani - piros, kék és zöld. Könnyedén beállíthatjuk magunknak, hogy pl. ha éppen hívnak minket, akkor kéken villogjon - ha pedig üzenetet kaptunk akkor zölden. A Nabu X  ezen felül vibrál is ha valamilyen értesítés érkezik be. Bluethooth -on kapcsolódik a telefonunkhoz és onnan tölti be az eseményeket. Tehát amolyan kényelmi eszköznek mondanánk, hiszen elég csak rápillantani a Nabura és nincs szükség elővenni a telefonunkat. Azonban ha meg akarjuk nézni, hogy pontosan mit is kaptunk, akkor így is úgy is muszáj elővennünk. Egyébként a Nabu kényelmesnek mondható , hosszabb viselet után sem szorítja el a kezünket.



A további funkciói sokkal hasznosabbak, hiszen találhatunk benne lépésszámlálót, számolja még ezen felül, hogy milyen távolságot tettünk meg, hogy mennyi kalóriát égettünk el és, hogy mennyit aludtunk. 1 m -ig pedig vízálló. Közösségi szempontból a Nabu X -el képesek vagyunk adatokat cserélni egy olyan személlyel, aki ugyancsak rendelkezik egy ilyen karkötővel, mégpedig egy ötössel. Ekkor simán átküldjük az olyan információinkat, ami egy mezei névjegyen is megtalálhatóak. 



A Razer Nabu X körülbelül tartja üzemidőben a gyártó oldalára kiírt értéket. Tehát 5 napig egy töltéssel vígan elvan. Jelenleg kétféle színvilágban érhető el - fekete és zöld, vagy fehér és arany. Ára körülbelül 50$. Elsősorban sportolóknak vagy olyan embereknek ajánljuk, akik aktívan futnak és/vagy edzenek.