powered by www.bluechip.hu

Új Sony VAIO notebookok mutatkoztak be

by Zulu
2012. October 29. 16:32
Címkék: sony, notebook

E_All_G01_Group.jpg

Az új VAIO notebookok közös jellemzője, hogy prémium funkciókkal bővültek, és teljesítményük alkalmassá teszi őket a komolyabb munkavégzésre is.

A Sony új notebookjainak általános jellemzője a letisztult formavilág. A készülékek méretük, súlyuk és üzemidejük szempontjából elődjeiknél jóval optimálisabb megoldást kínálnak a mobilitásra vágyók számára. Fejlett energiatakarékossági funkcióiknak (Rapid Wake + Eco) köszönhetően a fedél lehajtásával hibernálják magukat, és a nyitott vagy el nem mentett dokumentumokat – a notebook típusától függően – 10 vagy akár 30 napig is megőrzik. Mindegyik modell USB 3 és Bluetooth 4 csatlakozási lehetőségekkel érkezik, illetve az egyik legpraktikusabb tulajdonságuk, hogy kikapcsolt állapotban is képesek mobiltelefon töltésére.

Az xLOUD hangerősítés és Exmor CMOS szenzor technológia profi videó- és audioélményét nyújt, míg a touchpad megnövelt mérete és a gesztusok segítségével történő vezérlés a komfortosabb és gyorsabb irányítást teszi lehetővé.

E14A_Group03.jpg

Notebook a mindennapokra

Az E széria modelljei általános felhasználásra készültek. A sorozat tagjai olyan prémium szolgáltatásokat tesznek elérhetővé, mint a kifejezésérzékelős vezérlés (Gesture Control), amely lehetővé teszi az alkalmazások mozdulatokon keresztüli irányítását. A képek lapozásához vagy a weboldalak görgetéséhez elég a beépített kamera előtti kézmozdulat; egy egyszerű intéssel akár elindítható a Media Player vagy állítható a hangerő.

A különálló billentyűk precíz gépelést tesznek lehetővé, világításuk automatikusan bekapcsol, ha a környezeti fény már túl kevés. A multifunkciós érintőpad mellett a környezeti fényt érzékelő szenzor biztosítja a mindig optimális kijelzőbeállításokat, és az integrált „Exmor” HD felbontású webkamera segítségével jó minőségű képeket továbbíthatunk a videóbeszélgetésekhez.

T13_MainVisual_2.jpg

Könnyű és hordozható ultrabook

A Sony ultrabook olyan sokat utazó vagy közlekedő felhasználók számára készült, akik nemcsak fogyasztják, hanem generálják is a tartalmakat. Az ultrabook kiválóan alkalmas a mindennapi feladatok ellátásán túl a komolyabb munkafolyamatok elvégzésére is, valamint hibernált állapotban akár egy hónapig képes megőrizni az el nem mentett információkat. A személyes adatok megóvásáról és az ultrabook megkerítéséről az Intel Anti-Theft Service névre keresztelt megoldása gondoskodik abban az esetben, ha a gép elveszne vagy ellopnák. Ez még olyankor is meggátolja az illetéktelen felhasználást, ha a merevlemezt kicserélték.

S_13_black_back.jpg

Üzlet kompromisszumok nélkül

A Sony S modellek tökéletes megoldást nyújtanak a komoly, kompromisszumok nélküli üzleti élethez. A gépek teljesítménye alkalmassá teszi őket akár a grafikai vagy az üzleti munkaállomások helyettesítésére.

A sorozat 13,3 colos zászlóshajója a legmagasabb teljesítményt nyújtja, miközben könnyen hordozható marad. A megközelítőleg 1,8 kg súlyú VAIO S-nek lelke az Intel harmadik generációs i5 processzora, mely az április végén bemutatott Ivy Bridge architektúrára épül. A modell 6 GB DDR3 memóriával és 640 GB-os merevlemezzel van felszerelve, ami percenként 7200-as fordulatszámon pörög. A gép prémium anyagokból, magnéziumból és alumíniumból készült. A lapos, vékony profilhoz igazodóan mindegyik S modellt tálca nélküli optikai meghajtóval szerelik fel.

T13_S11_Keyboard_S.jpg

Mindegyik üzleti notebook olyan szoftverekkel érkezik, mint a Windows Live Essentials 2011, az Adobe® Acrobat® X Standard, az Adobe® Reader® 10, sőt az S15-ös modellbe már egy Imagination Studio – VAIO Edition csomag is került, amely remek partner a média fájlok megosztásában. Az S modellekhez 1 évig ingyenesen jár az Intel Anti-Theft Service is.