powered by www.bluechip.hu

Tesztasztalon a Lenovo Miix 2 10,1

Tablet is, notebook is, és persze Lenovo is!

by Morzan
2015. April 19. 17:11
Címkék: lenovo, miix2, 10, teszt
Ebben a tesztben a Lenovo Miix 2 10,1" átalakítható tabletét mutatjuk be nektek, mely könnyedén, akár egy notebookká is átalakítható.
Lenovo Miix 2 -t nevezhetjük transformer booknak is több szempont miatt. Először is teljes értékű Windows 8.1 fut rajta, mint egy sima otthoni PC -n. Könnyedén használhatjuk sima tabletként, hiszen egy mozdulattal eltávolíthatjuk a billentyűzetét. Illetve ez visszafele is működik, így egy mozdulattal laptoppá alakítható. Ha már a billentyűzetnél járunk - a 10,1"-es Lenovo Miix 2 felszerelhető egy AccuType billentyűzet dokkolóval, amellyel a készülék gyorsan és könnyedén alakítható teljes funkciós, Microsoft Office és egyéb üzleti szoftvereket biztosító laptop PC-vé.



Külsejét tekintve a Miix 2 -nél a Lenovo egy kis csavart vitt a dologba, hiszen a készülék oldalról nézve ék alakú. Alulról-felfelé vékonyodik. Ez lehet azért is, hogy a dokkolóban a vastagabb részével biztosabban megálljon ( a készülék alján található a csatlakozó). A kijelző egy vékonyabb keretet kapott, aminek köszönhetően tabletként használva nem a képernyőben taperolunk. Ha elölről nézzük akkor a bal felső sarokban megtalálhatjuk a Lenovo feliratot, középen alul a Windows érintő gombot és ugyancsak középen fent találhatjuk az elsődleges kamerát, ami  2mp -es. Az eszköz bal oldalán találhatjuk a bekapcsoló gombot, a micro SIM kártya és a micro SD kártya helyét, továbbá egy micro USB és egy micro HDMI bemenetet. A jobb oldalon pedig a hangerőszabályzó gombokat találhatjuk. Ezeken kívül jobb oldalon a töltőt csatlakoztathatjuk, bal oldalon pedig a fülhallgatónkat - és végül, mind a két oldalon egy-egy JBL hangszórót találhatunk. Hátul egy 5 MP -es kamera helyezkedik el, amely képes 720p HD felbontásban rögzíteni.  A micro SIM -nek köszönhetően az eszköz 3G képes! A 802.11 a/b/g/n Wi-Fi, a 4.0-ás Bluetooth® és az opcionális 3G segítségével bárhonnan csatlakozhat az internethez.



Jöjjön a kijelző, amely Full HD (1920x1200), élénk 10,1"-os szélesvásznú kijelző -IPS (In-Plane Switching) technológiát használ az élénk színek és a közel 180°-os látószög érdekében. A színek valóban gyönyörűek és napsütésben is kiválóan látszanak az információk, azonban mivel a felület nem matt hanem üveg - így erősen visszatükröződik. 

A Miix 2 -t egy Intel® Atom™ Quad Core Processzorral szerelték fel, amelyhez 2 GB LPDDR3 alaplapi RAM társul. Ennek köszönhetően és persze az integrált grafikus kártyának - képes teljes értékű Windows 8.1 -et futtatni. Ezzel együtt kapjuk az eszközt. Ehhez 128 GB tárhelyet kapunk, amelyet még 32GB -al bővíthetünk. A készülék tömege 0,58 kg, de kézben tartva is kényelmes. Az akkumulátor aktív használat esetén akár 8 órát is kibír. 



Anyaghasználat terén a készülékben vannak aggályaink, hiszen műanyagot használtak a fejlesztők mindenhol. A hátlapon és az oldalán különösen sérülékeny az eszköz. Elég ha letesszük az asztalra, máris láthatjuk az eredményét. Továbbá ebből adódóan egyes helyeken, hátul erős melegedést tapasztaltunk aktív használat mellett.



Összegezve: A Lenovo Miix 2 10" tablete kiváló hardver és szoftver terén. A Windows 8.1 nagyon kényelmes használatot és széleskörű felhasználási lehetőséget biztosít. A működési idő is kiváló, és az eszközhöz kapható dokkoló és különféle kiegészítők tárháza is nagy. Egyetlen negatívuma a melegedés és az anyaghasználat, sérülékenysége. Azonban utóbbi egy tokkal és fóliával orvosolható. A készülék megközelítőleg 86.000 Ft -ba kerül a Bluechip webáruházban!