powered by www.bluechip.hu

A Google alázza az Applet a GoogleMaps -en

Android vs iOS

by Morzan
2015. April 24. 21:13
Címkék: google, apple
Egy Apple-logóra vizelő Android-robotot találtak a Google Maps térképszolgáltatásban.
Egy rajongók vitájában vicces, hivatalos formában azonban kissé meglepő ábra található a Google térképein. A Guardian szerint az Apple-logóra vizelő Android-robotot vagy egy Google-alkalmazott helyezte el viccből a térképen, vagy az egyik hivatalos adatszolgáltató partnertől származik. A grafikát a pakisztáni Ravalpindi városától délre, ezeken a koordinátákon lehet látni.



A Google térképeinek egy része a felhasználói közösség által szerkeszthető, de az alap térképinformáció nem, így a Guardian szerint egyértelmű, hogy a grafikát csak megfelelő jogosultsággal rendelkező alkalmazott tehette be vagy hagyhatta jóvá.

A motívum maga az itthon is népszerű, Kázmér és Huba című képregénysorozatból ered, annak okostelefonos platformokra alkalmazott változata. A néhány éve mémként terjedő képet a Android vs. iOS vitákban gyakran alkalmazzák az androidos irányban elfogult felhasználók, de hivatalos Google-kontextusban még senki nem vetette be.

A "Ne légy gonosz!" elvet legfontosabb iránymutatói közé soroló vállalat péntek délután reagált az ügyre: a grafikát eltávolítják, de az eset felveti a Google Maps megbízhatóságának kérdését.

HVG