powered by www.bluechip.hu

Visszatérhet a Google szemüveg

Nem jött be az első próbálkozás, na majd most.

by Morzan
2015. April 28. 22:44
Címkék: google, szemüveg
A Google szemüvegre eddig úgy emlékezhettünk, mint egy amolyan zsákutca. A felhasználók szerették volna, jó ötletnek gondolták, azonban a megvalósítása kiábrándította őket.
Mikor a Google először rukkolt elő a Glass -al, akkor az emberek nagy része már feltette magában a kérdést, hogy minek? Mire fogjuk használni? Mit tud nyújtani, amit pl. egy telefon nem? A Google Glass funkcióját tekintve képes volt navigálni a Google Maps segítségével, fényképet és videót készíteni és hangutasításokat fogadni. Ezek mellett telefonálni is tudtunk vele, amihez természetesen a telefonunkra is szükségünk volt - hiszen az internetet is onnan kapta és a különféle értesítéseket is onnan töltötte be. Tehát úgy lehettünk vele mint most az okosórákkal. Ugyan azt tudja mint a telefon, de mégis egy óráról beszélünk. A probléma itt kezdődött és a kicsi üzemidővel végződött, hiszen a szemüveg is töltésre szorult. Ja és persze 1500 dollár volt. És akkor még folytathatnánk, hogy az utcán UFO -nak néztek volna minket.



Most azonban a Google úgy látszik mégsem dobta az ötletet hiszen Massimo Vian, a Luxocitta szemüveggyártó cég vezérigazgatója elmondta, hogy jelenleg a szemüveg újabb verziói vannak készülőben. Vian részvényeseinek arról beszélt, hogy az olasz szemüveggyártó együttműködik a keresőcéggel az új Google Glass kifejlesztésén. Állítása szerint a szemüvegnek még csak az egyes számú verzióját láthattuk, de már a kettes és a hármas változat is készülőben van.