powered by www.bluechip.hu

Tesztasztalon a Razer Naga Epic Chroma

Ismét egy Razer, no meg egy Gamer perifériát teszteltünk.

by Morzan
2015. April 29. 22:00
Címkék: gamer, naga, razer
A Razer szeret a gamerek kedvében járni és a már-már tökéletes eszközeit faragja és próbálja azt még tökéletesebbé tenni. Így sincs ez másképpen a Razer Naga gamer egerükkel, amely most nagyon színesben és nagyon univerzálisan érkezett meg. Teszteltük a Razer Naga Epic Chroma -t!
A Razer Naga Epic Chroma nevében igen hosszúnak tűnhet, azonban a valóságban már nem a vezetéke szabja meg határokat. A korábbi Nagához képest sokkal univerzálisabb lett, hiszen használhatjuk vezetékes és vezeték nélküli egérként is. Szimplán ki kell tépjük a zsinórt az elejéből, ahol egyébként egy kis csatlakozót is találunk. Természetesen a vezeték nélküli használathoz egy dokkolót is kaptunk, (amely egyébként mágneses) amellyel könnyedén tudjuk tölteni az eszközünket. Az originále Nagához képest pedig az Epic Chroma névhez méltán a Razer pár leddel is felszerelte, ami több mint 16 millió színben tud pompázni. Ezek a ledek a görgő és a bal oldalon található mechanikus gombok háttérvilágítását adja. 




Akiknek volt szerencséjük kipróbálni a Nagát, azoknak itt véget is ért a teszt. Ha Te még nem is hallottál erről a csodás termékről, akkor feltétlenül olvass tovább, hiszen rengeteg mindent tartogat számodra. 

A széles közönség igényeit kielégítő, ergonomikus MMO gamer egér összesen 19 gombot kínál, melyek közül 12 mechanikus gomb a Razer Naga legendás hüvelykujj rácsozatán található. Rendelkezik egy 8200 dpi érzékenységű 4G lézeres szenzorral – mely másodpercenként 200 hüvelyknyi megtett távolságot érzékel, maximum 50 g gyorsulás mellett – valamint egy vezetékes és vezeték nélküli móddal, 1000 Hz Ultrapollinggal, és egy könnyű, fonott, üvegszálas kábellel.

A Razer gamer egere emellett támogatja a Razer Synapse: Stats & Heatmaps-et is, a Razer felhőalapú meghajtójának nemrég frissített szoftverét, mely többek között olyan műszaki adatokat naplóz, mint például a játékidő, a gombnyomások, a megtett távolság, vagy a játék során kifejtett teljes nyomás mértéke. Ezek az adatok különösen hasznosak lehetnek a Razer Naga Epic Chroma felhasználói számára abban, hogy finomhangolják játékélményüket, valamint növeljék pontosságukat, csökkentsék reakcióidejüket, és fejlesszék játékbeállításaikat és felhasználói felületeiket.


Anyaghasználatát tekintve egy matt műanyag borítást kapott, amely strapabíró, de egyben mégis finom tapintású. Nagy illetve kisebb kezű játékosoknak is ajánlott. Hosszútávon is kényelmes. A jobb és bal klikk lenyomása teljesen akadálymentes, azonban a görgővel való kattintás már kicsit nehezebb. A mechanikus gombok elérhető távlatokban vannak, lenyomásuk egyszerű. A ledek világítása állítható a Razer Synapse programon belül 3 módban. A ledek teljesen jól megvilágítják a gombokat, így azok sötétben is kiválóan látszanak, a szemet nem zavarják.

Termékjellemzők:

  • Összesen 19 darab, MMO stílusra optimalizált programozható gomb
  • 12 gombos mechanikus hüvelykujj rácsozat
  • Dönthető-benyomható (tilt-click) scrollozó görgő
  • 8200 dpi érzékenységű 4G lézeres szenzor
  • Vezeték nélküli gamer szintű technológia
  • Chroma világítás 16,8 millió testreszabható színlehetőséggel
  • Razer Synapse támogatás
  • 1000 Hz-es Ultrapolling
  • 200 hüvelyk/másodperces / 50 g-s gyorsulás
  • Hangtalan, ultra sima egértalpak
  • 2,13 m / 7 láb hosszú könnyű, fonott üvegszálas kábel
  • Körülbelüli méret: 119 mm / 4,69 hüvelyk (hosszúság) x 75 mm / 2,95 hüvelyk (szélesség) x 43 mm / 1,69 hüvelyk (magasság)
  • Körülbelüli tömeg: 150 g / 0,33 font

Összegezve: A Razer ismét hozzátett egy kicsit egy már jól bevált termékükhöz, amely még inkább prémium hatást kelt. Megrendelhető a Bluechip webáruházban!