powered by www.bluechip.hu

Overmax Touch - Amivel már a kezed is okos lesz

Górcső alá vesszük az Overmax Touch -ot!

by Morzan
2015. July 05. 19:32
Címkék: Óra, okosóra, touch, overmax
A következő tesztünkben az Overmax Touch -ot vesszük górcső alá. Az okosórák manapság egyre népszerűbbek és persze menők is. Na de mire is használhatóak és egyáltalán megéri a pénzét? Kiderítjük.

Mit rejt a szép külső?

Mikor először megtekintjük az Overmax Touch órát, akkor feltűnik egy pár dolog. Először is a tekintetünk egyből a "nagy", 240 x 240 px  1.54" TFT kijelzőre terelődik, amely jó minőségű képet nyújt erős napfényben is, jól reagál az érintésre. Bár nem tölti ki teljesen az óra felületét (kicsit kisebb), azonban még pont azon a határon van, hogy ez nem csorbít a külalakon. A kijelzőnél maradva megjegyezném, hogy néhány alkalmazásban igencsak nehézkes a navigálás és az olvashatósága sem egyszerű. A naptár appnál és az SMS írásnál szó szerint meg kell küzdeni a betűkért és számokért a kis kijelző miatt. Szóval akik esetleg nem rendelkeznek éles látással, vagy nagyobb ujjuk van, azok biztosan nem fogják a fentebb említett két alkalmazást használni. 

A külsőnél maradva felfedezhetjük még a kijelző felett elhelyezkedő kamerát, amely 0.3 MP -es. És az alul elhelyezkedő hangszórót. Na most a kamerával nem csak képet, de videofelvételt is lehet készíteni. Hogy mért pont egy okosórán tenném ezt és mért pont ebben a minőségben? Erre nem tudtam rájönni. Van és kész, el kell fogadni. A hangszórók viszont kiváló minőségűek. A Touch rendelkezik továbbá egy szép fém házzal, ami csak félig az - hiszen a másik fele a kipattinthatós akkumulátor miatt műanyag. Az oldalán találhatjuk a töltő bemenetet és a power gombot. És végül a karperec, amely kényelmes, bőrhatást kölcsönöz. Mérete 43.5 x 40 x 11.8 mm és a súlya pedig Net: 50g, Teljes: 205g. - nem terheli a kezet. 

Másszunk beljebb...

Tulajdonképpen ennyit lehet elmondani az eszköz külsejéről, szóval térjünk is át a belsejére. A Touch egy egyedi Overmax -os rendszert futtat, de kompatibilis minden androidos eszközzel. Bluetooth -al kapcsolódik, és ennek segítségével szedi le az adatokat a telefonunkról. Amennyiben szinkronizáljuk eszközünkkel, az értesítések nem a telefonon, hanem az órán csippannak, láthatjuk a hívásnaplónkat, üzeneteinket stb. De egyedüli eszközként is használhatjuk, hiszen SIM és microSD kártyát is tehetünk bele. Képesek vagyunk az órával telefonálni! Egy 380 mAh akkumulátort találhatunk benne, amely 3-4 napig simán kihúzza. E mellett a fejlesztők 128 MB ramot raktak a gyorsaság érdekében. 



Az a rengeteg alkalmazás

A Overmax Touch -ot rengeteg alkalmazással szerelték fel. Találunk benne névjegyzéket, hívásnaplót, SMS appot, anti- lost lehetőséget, amellyel meg tudjuk találni elveszett telefonunkat, alvás figyelőt, okos keresést, ébresztő órát, világ órát, naptárat, audio playert, hang felvevőt, kamera applikációt, videó felvevőt, képnézegetőt, videó nézőt, böngészőt, file menedzsert és számológépet. Természetesen ezek mellett az időt is kijelzi! Van egy Themes opció is, amelynél 3 kinézet közül választhatunk. 

 

Összegzés

Ez a készülék jelenleg 23.000 Ft körül mozog, így a középkategóriába sorolnám. Az Overmax azonban szép munkát végzett. Nem tűnik gagyinak, az anyaghasználata rendben van, a viselése hosszabb időtartam után sem megterhelő. Összességében én elégedett vagyok vele, nem vártam tőle se többet se kevesebbet. Ezért az összegért kellő mennyiségű lehetőséget kapunk. Akik esetleg tervezik egy hasonló óra beújítását, azok nyugodtan gondolkozzanak el ezen is!

MŰSZAKI ADATOK
Rendszer:
Overmax Touch

CPU:
MTK6260A

Kijelző típusa:
TFT

Kijelző mérete:
1.54 "

Felbontás:
240 x 240 px

Memória:
128 MB

Akkumulátor:
380 mAh

Méretek:
43.5 x 40 x 11.8 mm

Súly:
Net: 50g, Teljes: 205g

Ház:
fém és műanyag

Nézegess még további Overmax termékeket a Bluechip oldalán!