powered by www.bluechip.hu

A mozgás újraértelmezése - bemutatkozik a Feiyutech legújabb GoPro stabilizátora

by Szabina
2015. July 17. 10:57
Címkék: stabilizátor, gopro,

A kamerák egyre csökkenő méretével arányosan a hozzájuk használt eszközök is zsugorodnak. Erre jó példa a GoPro legújabb Hero4 Session kamerája. Az akciókamerák piacán különösen nagy szerep jut a stabilizálásnak. A használati idejük nagy részében fixen rögzítve vannak az éppen használt sporteszközhöz, vagy esetlegesen akár a testünkhöz, viszont ilyen helyzetekben is jól tudna jönni a stabilizátorok által nyújtott bemozdulásmentes képi világ. 

A kínai stabilizátor gyártó Feiyutech, amely már sokak számára ismert lehet a 3 és 4 tengelyes kézi stabilizátorairól (Feiyutech G3/G4) most jelentett be egy akár testen is viselhető stabilizátort, amely kifejezetten GoPro kamerákhoz lett tervezve (Hero3/3+/4). A piacon lévő hasonló méretű és súlyú kamerák is használhatóak a stabilizátorral. 



A Feiyutech WG tulajdonságai:
- 3-tengelyes stabilizáció
- könnyű, csak 188g
- A vázon 2 db. 1/4″-os rögzítő is található a különböző rögzítési lehetőségek érdekében
- GoPro T-clamp adapter mellékelve
- egygombos vezérlés – Ki-, bekapcsolás, illetve stabilizálási módok váltása
- különösen energia hatékony
-  Kamerapozíció érzékelés
- Opcionális távvezérlő is elérhető lesz 

A stabilizátor annyiban különbözik az előző modellektől, hogy a fogó el lett távolítva, így egy lapos alapot kap a szerkezet, mely ezáltal akár autó-motor oldalára, bukósisakra is rögzíthető. Elég fogni egy GoPro-t, a stabilizátorral együtt rögzíteni a használni kívánt eszközre és máris sokkal simább, rázkódásmentes felvételeket készíthetünk.



A mozgás újraértelmezése.

A Feiyutech WG a már jól ismert kézi stabilizátor miniatürizált verziója, mely kiemelkedő stabilizálást nyújt akár testen is viselhető formában. Kicsi, könnyű, de képes lenyűgöző, rázkódásmentes videók felvételére. 


A világ leghordozhatóbb, testen is viselhető akciókamerákhoz tervezett stabilizátora!

A Feiyutech WG tervezésekor az univerzális használhatóság fontos szempont volt. Ennek eredményeképp a legtöbb GoPro rögzítővel kompatibilisen használható, mivel gyárilag mellékelnek hozzá Gopro T-clamp-et. A stabilizátoron 2 darab ¼”-es menet is található, így 2 irányban is rögzíthető bármilyen szabvány menetet használó dolgon is (állványokat, selfibotokat, bukósisakokat is beleértve).



Kompromisszumok nélküli, erős felépítés

A Feiyutech WG fejlesztése során sok aprólékos módosítást hajtottak végre a termék teljes áttervezésekor. A méretcsökkentés nem ment a stabilizátor funkcióinak, illetve strapabíróságának rovására. Egy hordozható, könnyű és energiahatékony gimball lett a végeredmény.


A választás a felhasználó kezében van. A Feiyutech WG tervezésekor a testen hordhatóság volt szem előtt, de megoldható, hogy a különféle rögzítőkkel bárhova fel lehessen szerelni.





Íme, egy videó arról, hogy milyen korlátlanok a felhasználási lehetőségei: