powered by www.bluechip.hu

Audio-Technica: CKR9 és a CKR 10

Vidd magaddal bárhová a tökéletes minőségű zenéidet az Audio-Technica új CKR szériával!

by Morzan
2015. July 23. 22:26
Címkék: audio-technica
Vidd magaddal bárhová a tökéletes minőségű zenéidet az Audio-Technica új CKR szériával! Zenefanatikusoknak tervezve, akik igénylik menet közben is az audiofil minőséget. Az új Audio-Technica ATH-CKR9 és ATH-CKR10 hallójárati fülhallgatók olyan hangzást nyújtanak, mely korábban csak a nagyobb fülre helyezhető fejhallgatók sajátja volt.
A hordozható nagy felbontású lejátszók és okostelefonok megjelenésével keletkező igények kiszolgálására készült el ez a két ultra-kompakt hallójárati fülhallgató, melyek hangzásvilága tökéletesen valósítja meg a stúdió minőségű hangzást .Az itt használt technológiát eddig csak a hangsugárzóknál alkalmazták. A CKR9 és a CKR 10 a világon elsőként alkalmazza hallójárati fülhallgatóban a Dual Phase Push-Pull Driver technológiát. Hagyományosan a kettős meghajtóval készült fülhallgatókban a meghajtók ugyanabba az irányba sugároznak. A két 13mm-es csúcsminőségű meghajtót egymással szembe fordítva és ellenkező polaritással bekötve azt eredményezi, hogy a harmonikus torzítás csökken, a reakciósebesség nő, a teljesítmény megkétszereződik, és az érzékenység is megnő. A végeredmény egy tágas, levegős hangkép, ami ugyanakkor a teljes frekvenciasávban nagyon részletgazdag, ezzel mindenféle zenei stílushoz remekül illeszkedik. 



A beépített Bass Acoustic Resistor hivatott az alsó mély tartomány hangjainak szabályzásáért, amely szintén hozzásegít, hogy tiszta, természetes élményt nyújtson a fülhallgató, olyan mértékben mely eddig nem volt megszokott ebben a kategóriában. 



A CKR9 és CKR10 típusok azok számára készült, akik a legújabb nagyfelbontású, veszteségmentes felvételeket részesítik előnyben minden környezetben. A hivatalosan elfogadott MQ-P, MQA, MQ-C, MQ-D formátumok nyújtják jelenleg ezt a minőséget, mely a CD felbontásánál is jobb minőségű. A gyártásnál felhasznált anyagok és technológiák azonosak a Hi-End fejhallgatóknál alkalmazottakkal. A meghajtó egy merev, mégis diszkrét titánium (CKR10) vagy alumínium (CKR9) házban nyugszik, ezzel csillapítva a nem kívánt rezonanciákat, míg a vezetékeknél, más magas minőségű Audio-Technica hallójárati fülhallgatókhoz hasonlóan, egy alumínium hüvely segít elnyelni a kábelen keletkező nem kívánatos rezgéseket. 



„Mindannyian arra törekszünk, hogy a legtökéletesebb minőségű hangzás kísérjen el bennünket mindenhová, és örülünk, hogy ezek a hallójárati modellek jól tükrözik a nagyobb Audio-Technica fejhallgatók minőségi elvárásait.” Mondta Harvey Roberts, az Audio-Technica Consumer Marketing Manager-e. „Kis testben óriás hang, ezek a modellek alternatívát nyújtanak a nagyobb modellekre kompromisszumok nélkül, a hangzásukat tekintve. A különleges meghajtó technológia, melyek kifejlesztettünk lehetővé teszi a felhasználóink számára a stúdióminőségű zenehallgatást, függetlenül attól épp merre járnak a világban.”Hiromichi Ozawa, az Audio-Technica Japan Fejhallgató divíziójának műszaki igazgatója így folytatja: „Ezek fülhallgatók arra csábítanak, hogy egyszerűen élvezd a zenét, és ez többet jelent mint átható basszus. Arra készültek, hogy a zene tiszta élvezetét nyújtsák a közép- és felső frekvenciatartományban is. Hisszük, hogy a CKR9 és CKR 10 fülhallgatókkal sikerült megvalósítani azt a hangzást, amely igen közel áll a nagyobb méretű fejhallgatókéhoz és lényegesen jobb, mint az átlagos hallójárati modelleké. ”Az Audio-Technica CKR9 és CKR10 modellek már kaphatóak partnereinknél. Néhány szó az Audio-Technica-rólA nemzetközi hangtechnikai világ élvonalában eltöltött több mint 50 évvel, az Audio-Technica vezető újító az elektroakusztikai átalakítók területén; mikrofonok, vezetéknélküli mikrofonok, fejhallgatók, keverők és egyéb elektronikák elismert fejlesztője és gyártója. Az Audio-Technica felhasználók között megtalálható Katherine Jenkins, a Metallica, Gwen Stefani, a Linkin Park, The Pidgeon Detectives, Ben Mynott és Eddie Halliwell, vagy Magyarországon Ferenczi György, Pál István Szalonna, Vastag Csaba, a Bëlga, Radics Gigi, Pál Dénes, az Intim Torna Illegál, a Kowalsky meg a Vega, a Zanzibár, Pacziga Linda és még sokan mások.