powered by www.bluechip.hu

Az első MSI Z77A-GD80 alaplap Thunderbolt tanúsítvánnyal

by Zulu
2012. October 29. 16:33
Címkék: msi, alaplap

thunderbolt80.png

Egyszerű Thunderbolt kialakítás, kevesebb kábellel

Az MSI Z77A-GD80 a világ első Thunderbolt alaplapja, ami a közelmúltban Intel tanúsítványt szerzett. Ez biztosítja, az MSI pozícióját, miszerint hivatalosan is az Intel Thunderbolt szállítói között szerepel. Az MSI-nél arra is ügyeltek, hogy a Thunderbolt chip magán az alapalapon szerepeljen. Ezzel megakadályozva a kábelrengeteget és a kritikus hibák lehetőségét, rosszul telepített kiegészítő kártyákat, laza csatlakozókbelek miatti kudarcot, stb. Ellentétben egyes hitelesített márkákkal az egyportos Thunderbolt az egyetlen érvényes megoldás a jelenlegi alaplapoknál, mivel a duál portos megoldásoknál torlódás keletkezik, ami a Z77 platform általános teljesítményének a csökkentését jelenti.

tbtechnologies.png 

Az Intel minősítette az MSI Z77A-GD80 Thunderbolt alaplapját

Az MSI volt az első a piacon, aki Thunderbolt alaplappal rukkolt elő, most viszont már egy teljesen hiteles megoldást kínál, ami a Thunderbolt eszközökkel való lehető legjobb kompatibilitást garantálja. Erről az MSI Z77A-GD80 alaplapról szóló tanusítvány megtalálható az Intel thunderbolttechnology.net honlapján. A Thunderbolt tanúsítás ráadásul Military Class III komponenseken alapszik, melyek már igazoltak a szigorú MIL-STD-810G teszteken.

tbchip.jpg

Egyedülálló Thunderbolt teljesítmény

Az Intel Thunderbolt vezérlő egy alaplapi chip az MSI alaplapjain. Annak érdekében, hogy a lehető legnagyobb rugalmassággal rendelkezzen és a legjobbteljesítményt nyújtsa az MSI a Z77A-GD80 alaplapjain csak egy Thunderbolt portot használ. Ez garantálja, hogy akár a Thunderbolt eszközök, mint a fedélzeti eszközök, így az USB 3.0, SATA 6Gb/s elegendő sávszélességgel rendelkezzenek. Bővítőkártya hozzáadásával vagy duál-portos eszköznél rendszeresen az a helyzet áll fenn, hogy egyes csatlakoások le vannak tiltva (PCI Expressz, USB 3.0, Firewire) vagy egyszerűen csökken a teljesítmény a sávszélesség hiánya miatt (így a felhasználó nem azt kapja, amiért fizetett).

singlecable.jpg

Egy kábel mindenhez

Az MSI Z77A-GD80 Thunderbolt felületének az egyik legnagyobb előnye, hogy csak egyetlen kábel kell, hogy sorbaláncoljunk akár hat eszközt és a Thunderbolt kijelzőt az alaplaphoz. A Thunderbolt eszköz teljeskörű integrálásával az MSI mérnökei olyan megoldással álltak elő, amely a lehető legjobb minőséget és stabilitást biztosítja külső kábelek nélkül, mellé-telepítést és hozzáadott kábelrengeteget elkerülve. Az eszköz, amivel sosem lesz ilyen gondja: MSI Z77A-GD80 integrált Thunderbolttal.