powered by www.bluechip.hu

Lily - A kamera ami követi minden lépésed

Lily a drón.

by Morzan
2015. July 24. 23:01
Címkék:
Lily egy olyan drón akit tulajdonképpen extrém sportolóknak fejlesztettek ki. Hogy miért? Hiszen snowboardozás közben egy hátraszaltó alkalmával elég nehéz egy selfiet lőni magunkról. Így hát itt van Lily, aki minden lépésünket követi és filmez, fényképez minket.
Lilyről tudni érdemes, hogy polikarbonátból készült ás alumínium díszíti. Mindössze 1. 3 KG és teljesen vízálló. Olyannyira, hogyha beledobjuk, úgy is felszáll minden nehézség nélkül. A kis drón méreteit tekintve ultra hordozható. 26 cm az oldalai és csak 8 cm vastag. A Lithium-Ion aksi összesen 20 percig bírja az iramot, aztán ha lemerül a feltöltés ideje 2 óra. 40km /h -val képes száguldozni, így még a legszaporább biciklist is képes elcsípni. Rendelkezik még egy 12 mp -es kamerával, ami képes 1080p -be 60 FPS -el rögzíteni H.264 codec, .mp4 file formátumban is. És persze hozzá társul a képstabilizátor és a fix fókusz. Mindezek mellett jó néhány szenzorral is találkozhatunk - úgy mint, a gyorsulásmérő, három tengelyes giroszkóp, magnetométer, légnyomásmérő, GPS. 

Lilyhez tartozik még egy kis vezérlő, amit a csuklónkra lehet felszerelni. Ez is vízálló, rendelkezik gyorsulásmérővel, légnyomásmérővel, GPS -el, mikrofonnal, és még vibrál is.