powered by www.bluechip.hu

ÚJ AF-S DX NIKKOR 18-300 mm - Minden az egyben

by Zulu
2012. October 29. 16:33

nikklor.jpg

A Nikon a mai napon bejelentette az új, nagy teljesítményű, D-formátumú zoomobjektívjét, amely rázkódáscsökkentéssel és szuper-telefotó hatótávolsággal is rendelkezik. A kiemelkedő, 16,7-szeres nagyítási aránnyal és hihetetlen széles, 18-300 mm-es gyújtótávolság-tartománnyal büszkélkedő sokoldalú objektív kiváló választás a széles érdeklődési körű fotósok számára.

Zurab Kiknadze, a Nikon Europe objektívekért, kiegészítőkért és szoftverekért felelős vezetője a következőket mondta: „Az a nagyszerű az új 18-300 mm-es DX objektívben, hogy felszerelésekkel megpakolt táska nélkül is el lehet vele indulni akár egy egész napos fotózásra. Azoknak a fotósoknak sem kell kompromisszumot kötniük, akik könnyű csomaggal szeretnek utazni, mert az objektív figyelemre méltó nagyítási tartománya szinte minden helyzetben könnyedén helytáll.”

Minden benne van
A nagylátószögtől a szuper-telefotóig terjedő sokoldalú hatótávolság és a 16,7-szeres zoom tökéletessé teszi ezt az objektívet utazáshoz vagy olyan alkalmakhoz, amikor nem kíván több objektívet magával vinni. A figyelemre méltó 18-300 mm-es gyújtótávolság-tartomány (FX-/35 mm-es formátumban kifejezve: 27-450 mm) könnyedén lefedi a leggyakrabban használt gyújtótávolságokat; ez a modell a hasonló objektíveket megelőzve akár 300 mm-es hatótávolságot, a tartomány telefotó végén pedig f/5,6-os maximális rekeszt nyújt. Ez az objektív mindent meg tud örökíteni, a széles tájképektől a közeli portrékon át a mozgó témákig.

Éles és biztos
A sokoldalú tartományt kiegészíti a Nikon második generációs rázkódáscsökkentő rendszere (VRII) is, lehetővé téve, hogy a nagyítási tartományon belül mindig élesek legyenek a kézből készített felvételek, valamint rendkívül közeli felvételeknél is minimálisra csökkentve az elmosódást. Három extra-alacsony szórású (ED) üvegelem és három aszferikus lencsetag biztosítja a nagy felbontást és a tökéletesebb kontrasztot, a kilenclamellás lekerekített fényrekesz pedig természetesebben mossa el az élességen kívüli képterületeket. A Nikon kompakt Silent Wave Motor (SWM) technológiája a gyors és precíz automatikus élességállítást ötvözi a szupercsendes működéssel.

Utazásra termett
A praktikus zoom-záró kapcsoló biztonságban tartja a használaton kívüli objektívet, a gumiszigetelésű fém bajonettzár pedig védelmet nyújt a por és a nedvesség ellen.

Az objektív mellékelt tartozéka egy CL-1120 típusú objektívtok és egy HB-58 napellenző.