powered by www.bluechip.hu

Szuperbuta hotspot a Google -től

Egy eszköz, amely megkönnyíti az otthoni hálózatok létrehozását.

by Morzan
2015. August 30. 17:35
Címkék: google,
A Google felismerte, hogy túl sok macera jár az otthoni hálózatok létrehozásával. Routert kell állítani, figyelni a csatornákra stb. Ez sokaknak bonyolult és ugyan ennyien nem is tudják rendesen beállítani az internet forrásukat. De jött a Google.
A Google szövetkezett a TP-Link -el és egy olyan buta eszközt hozott létre, amely megkönnyíti az átlag felhasználók életét. Mentesíti a Router beállításoktól, hiszen ez az eszköz nem igényel semmit- csupán be kell kapcsolni és megy.em vár el tűlünk hálózattervezői tudást, nem kell sem megjegyezni IP-címeket, sem olyan hálózati protokollok nevét, amelyekről csak haloványan sejtjük, hogy valójában mit is csinálnak. Egyszerűen csak bedugjuk, és működik.Az OnHub 200 dollárba kerül, tehát a drágább routerek közé tartozik. Cserébe a tervezők sok mindenre odafigyeltek. Olyan apróságokra is, hogy álló eszközt tervezzenek, ami jól mutat akár a könyvespolcon is. Rájöttek ugyanis, hogy ha a routert nem a földre helyezzük el, hanem magasabbra, és nem is tudunk rápakolni, akkor jobban fognak terjedni a jelek, stabilabb lesz a kapcsolat. Az eszközben 13 antenna van, amiből csak 12 szórja az adatot, egy pedig a csatornák telítettségét vizsgálja.

A routert egy Androidra és iOS-re letölthető app segítségével kell beállítani, ezzel ellenőrizhetjük a hálózat állapotát, és be tudjuk állítani, hogy melyik eszközünk élvezzen prioritást, hogy még véletlenül se szakadjon meg az adatfolyam online mozizás közben.