powered by www.bluechip.hu

Facebook M - A digitális asszisztens

Érkezik a Facebook M!

by Morzan
2015. August 30. 17:47
Címkék: facebook, m
Az Apple Sirije, az Android Google Now-ja, illetve a Microsoft Cortanája után a Facebook is előállt a saját digitális személyi asszisztensével. A Messenger üzenetküldőbe épül be.
A Facebook új asszisztense a Facebook M nevet kapta. Miben más mint a többi?A Facebook M-je elméletileg annyival több, hogy a folyamatokat egy bizonyos szintig emberek is ellenőrzik. Az egyelőre a bevezetés első fázisában lévő, pár száz szerencsés San Francisco-i felhasználó számára elérhető M mögött M Trainereknek nevezett kollégák tüsténkednek azon, hogy a foglalások, vásárlások és megrendelések a lehető legolajozottabban menjenek.



Ami nem jelenti, hogy ne lenne komoly számítógépes intelligencia is a rendszerben. A szoftver az első beérkező kérést további, a pontosítást szolgáló kérdésekkel ellenőrzi vissza, hogy a lehető legideálisabb legyen az eredmény. A felhasználók ugyanakkor nem tudják, hogy épp a géppel vagy egy emberrel kommunikálnak.

A Facebook tájékoztatása szerint az M nem használ adatot a facebookos előzményeinkből, bár ez hosszabb távon egészen biztosan változni fog. Egyelőre tippelni sem lehet, mikor lesz szélesebb körben, tehát például hazánkban is elérhető a szolgáltatás.