powered by www.bluechip.hu

Jön az okoskerékpár a SmartHalo -val

by Morzan
2015. September 06. 20:36
Címkék:
A SmartHalo egy olyan készülék, amellyel egyszerűen okosíthatjuk fel kerékpárunkat. Szimplán fel kell szereljük a kormányunkra és indulhatunk is. Egy speciális kulccsal lehet lezárni, illetve leszerelni, így meggátolva, hogy nehogy lelopják. De, hogy mitől is okosítja fel ez az eszköz, a biciklinket? A SmartHalo -hoz csatlakoztathatjuk a telefonunkat egy applikáció segítségével, amelyen ezután követhetjük a megtett út idejét és hosszát, az elégetett kalóriát, a megtett távolságot – és emellett GPS-ként is funkcionál: a navigációs alkalmazásoknál megszokott módon kell megadnunk az úti célt. Miután ezt megtettük, az app automatikusan kapcsolódik a SmartHalo-hoz. 

Az eszköz széleibe apró LED-lámpákat szereltek a fejlesztők, így a kütyü zöld fény segítségével jelzi, merre kell épp kanyarodnunk. A készítők arra is gondoltak, hogy adott esetben eltéveszthetjük az irányt, ilyenkor a zöld fény pirosra vált, és megmutatja, merre kell fordulunk, ha ismét a megfelelő irányba szeretnénk kerülni. A SmartHalo mindezek mellett egy fényérzékelő szenzort, valamint egy beépített lámpát is kapott, így ha kezd sötétedni, automatikusan felkapcsolja a világítást a kerékpáron. A fejlesztők mindehhez egy 2000 mAh-s akkumulátort szereltek a készülékbe, ami a hivatalos adatok szerint 3 heti működéshez elegendő energiát tárol el.

A kanadai fejlesztők Kickstarter-projektje gyorsan túlszárnyalta a 67 ezer kandai dollárra (kb. 14 millió forint) belőtt célt. A kampányból még több mint két hét van hátra, de már most 300 ezer kanadai dollárnál (kb. 63 millió forint) járnak.