powered by www.bluechip.hu

A Samsung új okosórája, a Samsung Gear S2

by Morzan
2015. September 06. 20:50
Címkék: samsung, gear, s2
A Samsung Gear S2 a cég előző okosóráihoz képest hatalmas változáson ment át, a szögletes formából ugyanis kerek lett. Az okosórára – a legtöbb gyártóval szemben – nem Androidot, hanem saját Tizen operációs rendszerüket tették. Mindez azt is jelenti, hogy bár az órára telepíthető alkalmazások száma messze kevesebb, mintha Android futna rajta, így is mintegy 1000 app közül válogathatnak a felhasználók. A Gear S2-n való navigáláshoz ugyanis az óra kijelzője körüli keretet kell tekergetni jobbra és balra annak függvényében, hogy az értesítéseinkre, vagy az alkalmazásainkra vagyunk kíváncsiak. És ha már kijelző: az 1,2 colos, 360x360 pixeles AMOLED-et Gorilla Glass 3 védi elölről, míg a kütyü hátulja rozsdamentes acélból készült.

A Samsung legújabb okosórájából kétféle változatot dob piacra: a normál Gear S2 42 milliméter széles, míg a Gear S2 Classic 40 milliméteres. Előbbi kinézetre jóval sportosabb, míg a Classic a maga bőrszíjával és sötétszürke színével elegánsabb megjelenést kölcsönöz. A Gear S2 az összes olyan okostelefonnal kompatibilis, amin legalább 4.4-es Android fut, és van benne legalább 1,5 GB RAM. Maga az óra egy kétmagos, 1 GHz-es processzort és 512 MB RAM-ot kapott, ami bőven elég ahhoz, hogy simán elfussanak rajta az alkalmazások. Mindemellett a dél-koreai gyártó NFC chippel is ellátta a Gear S2-t, így a Samsung Pay-en keresztül akár fizethetünk is vele. A készülék Bluetooth-on keresztül kommunikál majd az okostelefonokkal, egy töltéssel pedig három napig bírja majd.

Az okosóra áráról egyelőre még nincs hír, az viszont biztos, hogy az árusítást Amerikában kezdik meg, valamikor október táján.

HVG