powered by www.bluechip.hu

Bemutatták az új Google Nexus telefont

by Voodoo
2015. September 29. 15:19
Címkék: nexus, huawei, , google


A Huawei és a Google bemutatta San Fransiscóban a Nexus 6P innovatív okostelefont, amely a Google legújabb operációs rendszerét, az Android 6.0 Marshmallow-t futtatja.

„A Huawei nagy örömére szolgál, hogy együttműködhet a Google-lel, és a prémium Nexus által nyújtott élmény szállítója lehet a globális piacokon.” – mondta el Richard Yu, a Huawei fogyasztói üzletágának vezérigazgatója. „Nagyra becsüljük azt, hogy a fogyasztók örömmel fogadják a mobil technológiát életük minden területén, így alkottuk meg azt az okostelefont, amelynek nagyszerű a dizájnja és a teljesítménye, valamint zökkenőmentesen működik az Android legújabb verziójával, az Android 6.0 Marshmallow-val.”

„Nagy lelkesedéssel tölt el minket, hogy a Huawei-el közösen mutathatjuk be a fogyasztóknak a Nexus 6P-t, az eddigi legkiválóbb telefonunkat, valamint az eddigi legjobban kidolgozott és legnagyobb teljesítményű operációs rendszerünket, az Android Marshmallow-t.” – mondta el Hiroshi Lockheimer, a Google Androidért, Chromecastért és Chrome-ért felelős alelnöke.



Elegáns tervezés és innovatív technológia
A Nexus 6P elegáns, teljesen fémből készült unibody készülék, amelyet a repüléstechnikában is használt eloxált alumíniumból készített a gyártó. A Nexus 6P-t egy 5.7 inches WQHD 518ppi AMOLED kijelzővel látta el a Huawei, amely tökéletesen éles képet kínál felhasználójának játékokhoz, filmnézéshez vagy munkához is. A készülék előlapján található hangszórók tiszta hangzással teszik teljesebbé az élményt. A Nexus 6P-t a legújabb nyolcmagos Qualcomm® Snapdragon™ 810 v2.1 processzor és erőteljes 3450mAh-s akkumulátor működteti. A készülék új, C típusú USB-csatlakozójához (USB Type C) bármilyen irányban csatlakoztatható a kábel, emellett pedig olyan gyorstöltőt tartalmaz, amellyel 10 perces töltés után akár 7 órányi üzemidőre is fel lehet tölteni a telefont.
A Nexus 6P-t ujjlenyomat olvasóval is felszerelte a gyártó, így a Nexus Imprint segítségével a felhasználók ujjlenyomatukkal egyszerűen és gyorsan feloldhatják a készüléket.



Erős kamera, kiváló képminőség bármilyen körülmények között
A Nexus 12,3 megapixeles hátlapi kamerája tökéletes a kültéri fotózáshoz, de leginkább a kedvezőtlen fényviszonyok között mutatja meg képességeit. A nagyobb, 1.55µm képpontok több fényt tudnak feldolgozni, így a Nexus 6P kamerája rossz fényviszonyok között is részletgazdag és éles képeket készít. Emellett felhasználója 4K videókat és high-frame-rate lassított felvételeket is készíthet vele. A Google Camera alkalmazás segítségével gyorsan elindítható a kamera, a Google Photos app-pal pedig könnyen megtekinthetőek a készített fotók. A Nexus 6P előlapi kamerája 8MP-es, és a Google innovatív HDR+ technológiájával rendelkezik, így szelfikészítésre kiválóan alkalmas.



Elérhetőség
A Nexus 6P elsőként több mint 30 országban, úgymint az Egyesült Államokban, Kanadában, Németországban, az Egyesült Királyságban, Írországban és Japánban is elérhető lesz szeptember 29-étől a Google Store-on keresztül. Magyarországon a készülék várhatóan az év végétől lesz elérhető.

A Nexus 6P különböző nagyságú tárhelyekkel (32, 64 vagy 128GB) lesz elérhető, ezüst, grafitszürke, „jégvirág” (fehér) és arany színekben. A készülék 649 euró (kb. 200.000 Ft) ajánlott fogyasztói árral kerül forgalomba, tehát valahol e körül számolhatunk vele itthon is.