powered by www.bluechip.hu

Call of Duty Black Ops 3 teszt

Teszteltük!

by Morzan
2015. November 14. 18:22
Címkék: játékszoftver,
Mi már leteszteltük a Black Ops 3 -at! A tovább után olvashatjátok részletes írásunkat, a legújabb Call of Duty részről.

Ismét eltelt egy év, és megint csak nem maradtunk új Call of Duty nélkül. Idén a Treyarch volt a soros, így már lehetett egy elképzelésünk, hogy idén milyen minőségben érkezhet a játék. Bár most ők is a jövőt tolták meg, hiszen a Black Ops 3 már 2065 –ben játszódik. Ekkora már olyan szintre emelkedik a technológia, hogy a katonákat is felvértezték különféle implantátumokkal. Néhol több a robot rész, mint a hús, vér dolgok.  Természetesen a fantasztikus robot-ember-harcos katonáknak szuperképességek is dukálnak, illetve szuper fegyverek is. De nézzük is kicsit boncolgatva, hogy milyen is lett. az idei rész.

Te milyen robot akarsz lenni?

A játékban összesen 9 karakter közül tudunk választani.  Mindegyiknek megvan a saját előnye, hátránya – stílusa. Rendelkeznek 2 db képességgel, amelyek amolyan ultik. A két ultiból mindig csak egyet vihetünk a pályára és attól függ, mikor aktiválódik, hogy mennyit ölünk. A karaktereket egyébként úgynevezett tokenekkel lehet feloldani, továbbá a képességeket is. Ezeket a meccsek után tudjuk beszerezni.  Csak, hogy hozzávetőlegesen mondjak is pár ultit: láthatatlanság, 3 klón, ami feléd rohan, sebezhetetlenség, vissza teleportálás az előző pozíciódba stb. Szóval eléggé változatossá teszik a multiplayer részt.

Csak a darálás…

Ha már szóba jött a multiplayer. A Treyarch rengeteg játékmódot pakolt bele. Találkozhatunk Capture the Flag –el, Search & Destroy –al, Dominion –al és persze TDM –el. Most nem soroltam fel mindent, de összesen a Core részben 10 mód közül választhatunk. És akkor még ott van a Hardcore rész is, amiben ugyan csak megbújik még 4 – a Bonusz részben pedig ugyancsak 4. Mindent összegezve 18 játékmód. Azonban a játék kijelez pár hasznos adatot, mégpedig, hogy melyik móddal, az online játékosok hány százaléka játszik. Szerintem könnyű tippelni, hogy melyik a legnépszerűbb… naná, hogy a TDM. A TDM –el játszanak a Core- ban a játékosok 48% -a, a Hardcore –ban pedig a 79% -a. Népszerű azért még a Dominion is, a maga 30% -val, de az adatokból egyértelműen látszik, hogy a BO3 játékosok minden feladat nélkül, inkább csak egymást szeretik darálni.

Nem tudom, hogy előre vagy hátra nézzek.

A Black Ops 3 –ban egy teljesen más játékmenet köszönt be. Nem egy CS:GO, ahol esetleges frontvonalak alakulnak ki. A hátunkon lévő jetpack segítségével ugrálhatunk nagyobbat és hosszabban, továbbá a haditechnika (vagy a robot lábak), miatt a falon is tudunk futni. Ez azt eredményezi, hogy a játékmenet eszméletlen gyors. Maguk a pályák sem valami nagyok, és a jetpack segítségével el is tudsz jutni 3 ugrásból az adott map több mint negyedéig. Visszaköszönt a csúszkálás is, ami még egy lehetőség arra, hogy összezavard az ellenfeled.  Pl. velem nem egyszer előfordult, hogy becsúszó szereléssel tettek hidegre, hiszen csúszás közben is ereszti belém a robotfegyverét, így nem sok esélyem van, hiszen töredék idő alatt kellene, hogy reagáljak rá.

Daráljunk tovább.

A fegyvereket tekintve azt véltem felfedezni, hogy érdemesebb a gyorsabb SMG –kkel menni, hiszen az nyer egy harcban, akinek hamarabb köpködi ki a fegyvere a golyót. Ez egy kis általánosítás, de az esetek 90% -ában igaz, hanem Hardcore –ról beszélünk. Vannak persze a one shot, one kill fegyverek is, amelyekkel counterelni lehet ezeket a kis darálókat. Azonban a pörgős játékmenet a kisebb, gyorsabb fegyvereket részesíti előnyben. Minden killnél szinte kapunk valami achievementet. Továbbá killstreak esetén hívhatjuk a légicsapás és társait. Hogy milyen lehetőségeink legyenek, azokat szabadon, szinttől függően cserélgethetjük.

Mit találunk még itt?

  • Aréna: A menüben bogarászva találhatunk még egy Aréna részt, ahol a kompetitív játék folyhat. A Treyarch ezt is két részre bontotta – mondhatni egy kezdő és egy profi szintre. A rendszer a skillednek megfelelő ellenfelekkel és játékostársakkal dob össze.
  • Freerun: A Freerun egy amolyan gyakorlópálya, ahol tesztelhetjük tudásunkat. Főleg a falon ugrálás a fő cél és közben az akadályok megsemmisítése. A játék elején mindenképpen ajánlott, mert egy Tutoriálként mutatja be a lehetőségeket.
  • Theater: Meccseink automatikusan mentésre kerülnek, és itt nézhetjük őket vissza.
  • Zombie: Nagyon jól sikerült. Nekem egyből a WaW zombija ugrott be.

Kampányoljunk.

A kampány módról nem szeretnék semmit sem lelőni, azt mindenkinek saját magában kell eldöntenie, hogy tetszik –e neki. Nekem a játék, a már említett darálós hangulatát adja itt is, így a történet valahogy a háttérbeszorult.

Grafika

A Grafika megkíván még pár szót, hiszen nem lett valami szép a játék. Találkozhatunk továbbá grafikai bugokkal, villódzó árnyékokkal. Ezeket vélhetően javítani fogják a következő patchekben.

Összegzés

A Call of Duty Black Ops 3 multiplayer tekintetében megteremtett egy új és nagyon gyors harcmodort. Mindig ott kell lenni fejben, hiszen az ellenség bárhonnan és bármikor ránk támadhat. Tetszett a karakterválasztás rész is, hiszen így nem csak a szimpla fegyverek kerültek előtérbe. Megvan a lehetőség, hogy kicsit mindig más stílussal játszunk. A további opciók, mint a Freerun, Aréna, Theater – nagyon pozitív csalódás. Továbbá a Zombie is eléggé visszahozta az a WaW hangulatát. Szóval azt kell mondjam, hogy az idei Call of Duty nem sikerült rosszul (jobban sikerült, mint az előző részek), azonban túlságosan jónak sem mondanám a kampánya miatt. 10 pontból nálam 7 –et érdemelt meg!