powered by www.bluechip.hu

Az Adobe is temeti a Flasht

Az Adobe is beismerte, hogy más alternatívát kell használni.

by Morzan
2015. December 04. 22:06
Címkék: flash, adobe
Az Adobe azt beismerte, hogy a Flash felett eljárt az idő, és inkább alternatív megoldások használatára bátorítja a tartalom-előállítókat.
A Flash egykor a web fejlődésének fontos motorja volt, a weboldalak animációi és az online játékok is leginkább ezzel a technológiával készültek. Az utóbbi években azonban egyre inkább eljárt felette az idő: egyrészt a nehézkes működése miatt lassította a böngészést és zabálta az akkuidőt, másrészt a mobilos böngészés térnyerése is a Flash sírját ásta. De a legnagyobb gond az vele, hogy akkora biztonsági lyukak tátonganak rajta, hogy csak az a kiberbűnöző nem járkál át rajtuk, aki éppen nem ér rá. Legutóbb az olasz Hacking Team meghekkelése után került ki több súlyos sebezhetőség is, azóta több nagy techcég újra nyilvánosan kelt ki a technológia ellen. - írja az index.hu



Az Adobe próbálja életben tartani a Flasht és a biztonsági rések javítására koncentrálni. Rengeteg Facebook -os játék is pl. Flasht használ még. Azonban a cég arra is figyel, hogy a Flash mint név, ne vessen árnyékot további termékeikre. Éppen ezért átnevezik az animációkészítő szoftverüket: Flash Professional CC helyett 2016-tól Animate CC-re.