powered by www.bluechip.hu

Érkeznek az új Facebook reakciók

Már nem csak likeolni tudunk majd.

by Morzan
2016. January 31. 20:35
Címkék: facebook
Az utóbbi évek egyik legjelentősebb újítására készül a Facebook: heteken belül világszerte is megérkeznek a tavaly bejelentett Reakciók.
A lájk túlzás nélkül, a Facebook esszenciáját jelenti, annak legismertebb szimbóluma, és hajtóereje. Az oldal 1,6 milliárd felhasználója naponta több mint 6 milliárdszor kattint a hüvelykujjra. De most, már másképp lesz - Az ikonikus lájkon kívül megkapjuk a dühöt, szomorúságot, meglepődést, hahotázást, szeretetet kifejező emotikonokat, hogy még árnyaltabban fejezhessük ki érzéseinket egy-egy poszttal kapcsolatban.



Tavaly kapott szárnyra hír, miszerint a közösségi oldalra megérkezhet a lájk ellenlábasa, a diszlájk gomb. Az ötlet azonban számos ok miatt nem valósulhat meg soha: túlságosan negatív, és a Facebook nem akarja, hogy a felhasználók rosszul érezzék magukat, míg az oldalon tartózkodnak.

Mark Zuckerberg azt is szeretné elkerülni, hogy a portál a Reddithez hasonló, szavazatokon nyugvó közösséget építsen fel. Így jutottak arra a döntésre, hogy inkább a jóval árnyaltabb kommunikációt elősegítő Reakciókat vezetik be.