powered by www.bluechip.hu

Sose köss kompromisszumot! Cooler Master HAF XM

A mai napon jelentettük be legújabb házunkat, amely HAF XM névre hallgat. A HAF jelentése High

by Zulu
2012. October 29. 16:33
Címkék: cooler master, nvidia

A mai napon jelentettük be legújabb házunkat, amely HAF XM névre hallgat. A HAF jelentése High Air Flow, amely nagy légmozgást jelent szépen magyarosítva. A hagyományokhoz és a névhez hűen a HAF XM is a szellőzés bajnoka.

A ház 4db 200mm-es ventilátort támogat (kettő a tetejére szerelhető, egy az elejére, egy pedig az oldalára), valamint egy 140mm-es hátulsó ventilátor. Ezekkel a tulajdonságokkal a HAF XM belsejében egy valóságos hurrikán tombolhat és akár még extrémebb beállítások is elérhetőek a felhasználó igényeihez mérten. Azonban a HAF XM nem csak a léghűtás bajnoka lehet, hiszen folyadék hűtés fogadására is fel van készítve és képes fogadni két 140mm-es radiátor hűtőt a tetején, valamint egy db 140mm-est a a hátulján.

HAF_XM_6.jpg

A ház a leglelkesebb és legmegszállottabb felhasználók igényeit figyelembe véve tervezték a mérnökök, így 90°-ban elforgatott oldallapot kapott egy reteszes fogantyúval a legfontosabb komponensek gyors és könnyű elérése érdekében. A 8+1 bővítő hely elegendő egyszerre több grafikus kártya elhelyezésére legyen az NVIDIA SLI vagy AMD CrossFire, amelyek mellett elfér akár egy hangkártya, vagy más egyéb bővítő kártyák. Több HDD vagy SSD sorba kötése sem okozhat gondot, hiszen erre 9 meghajtóig van lehetőség. A helyek száma tartalmazza a két X-Dock helyet és a 2.5”-es HDD/SSD foglalatot az alaplap tálca hátsó részén. Az I/O panel is gazdagon felszerelt, két USB 3.0-ás, két 2.0-ás, audio be- és kimenet, valamint ventilátor LED kapcsoló található rajta. Örök igazság pedig, hogy a zsebünk tartalma előbb-utóbb rendetlenséggé válik az asztalunkon. Ezt átgondolva a HAF XM tetején egy csúszásmentes gumi párna került elhelyezésre, amelyre a személyes tárgyak elhelyezhetőek.

HAF_XM_6 2.jpg

Átgondoltabbá vált a kábel menedzsment is, a belső méret nagyításával és a kábel felfogatási pontok számának növelésével. A HAF XM megnyitja a kaput egy átgondoltabb és elegánsabb kábelelhelyezési módnak. Az extra hely az alaplapi tálca mögött lehetővé tette a mérnököknek, hogy olyan funkciót építsenek be, amely eddig leggyakrabban csak a modderek kiváltsága volt. Ez pedig nem más mint a HDD/SSD keret elhelyezése az alaplap tartó tálca hátsó részén. Ezzel a legtöbb rendszerkábel elvezethető az alaplapi tálca mögött. A nem elrejthető kábeleket pedig a HAF X inspirálta elcsúsztatható tápegység takaró teszi esztétikusan kezelhetővé. 

A HAF XM április 24-től érhető el, területileg a megjelenése azonban változó. Pontos információkért a disztribútornál érdemes érdeklődni.