powered by www.bluechip.hu

A konzolgyilkos

PC, ami felveszi a versenyt a jelenlegi konzolokkal és nem kerül sokkal többe azoknál.

by Voodoo
2016. June 14. 09:32
Címkék:
Úgy tűnik, hogy a PC vs konzol háború mai napig folyik, ezért összeállítottunk egy a community által favorizált gépet, ami bőven felveszi a versenyt a jelenlegi konzolgenerációval (és könnyen lehet, hogy a következővel is). Nagyon szeretnek a következővel dobálózni a fanatikus (hangsúly a fanatikus szón) konzolpártiak, "Ha a konzolt megveszed, akkor garantáltan futnak a játékok és nem kell lecserélni fél évente, évente", a probléma ezzel a kijelentéssel az, hogy általában nem reális az összehasonlítás a PC és a konzol között. A rossz hírét a PC-nek sajnos azoknak köszönhetjük, akik évente (vagy sűrűbben) raknak össze fél milliós értékű konfigurációkat, hogy a legmagasabb beállításokon tudjanak játszani. Ezzel önmagában nincs semmi baj, csak a laikus ezt láthatja és egyéb reális információ hiányában számára nem a legmegfelelőbb döntést hozhatja.

Ne hasonlítsuk össze a konzolon futó játék grafikáját a PC-n futó játék grafikájával, ha nem hasonló beállításokat használunk a PC-n. Ez a mágikus mondat itt, mivel ha ugyanazt a játékot átállítod "medium" beállításokat keverékére, kiveszed azokat a dolgokat, amire egy konzol erőforrás hiányában nem képes és még a felbontást is leveszed, akár 720p-re, akkor máris egy sokkal értelmesebb versenyről beszélhetünk.

Ettől függetlenül, mindenkinek más az igénye. Ebben a cikkben mindössze csak arra szeretném fölhívni a figyelmet, hogy egy kicsivel több pénzért, mint egy jelenlegi generációs konzol a Sony-tól vagy a Microsoft-tól, össze lehet rakni egy olyan gépet, ami úgy viszi a GTA 5-öt Ultra beállításokon és akár 1440p felbontásban, ahogy azt az alábbi videón láthatod.

Ha bármit cserélnétek a gépben vagy nem értetek egyet a döntéssel, akkor osszátok meg velünk mindenképp és rakjuk össze közösen a legjobb ár-érték arányú gamer PC-t.

A Bluechip konfigurátorban láthatod ezt a géped: http://www.bluechip.hu/pckonfigurator/86L3GSQ/

A cikkben nem tértünk ki mindenre, hogy miért érdemes inkább a PC-t választani, mert arról napokig beszélhetnénk. Majd egy jövőbeli cikkben beszélünk róluk, de aki türelmetlen és az angol nyelv bimbóit szeretné stimulálni, annak bátran ajánljuk a PCMR wiki-jét itt.