powered by www.bluechip.hu

Ideális fényképezőgép a nyaraláshoz: Az új vízálló és ütésálló COOLPIX W100

by Attila
2016. August 01. 09:58

Ez a csodálatos kis kompakt fényképezőgép könnyen lehet, hogy a strandolók és tengerpartra járók kedvenc gépezete lesz. A 10 méteres vízállósága és az ütésállósága mellett -10°C -ig fagyálló is, de valahogy jobban el tudom képzelni az előbb említett felhasználói körökben. A gép 13,2 megapixel száma nem igazán magas, de már egy jó ideje nem a megapixel szám diktál, kivéve egyes céleszközöknél persze. Az objektív fényereje és az ehhez párosuló szenzor mérete sem fog senkit éjszakai fotók elkészítésére sarkalni, de a beépített vaku gondoskodik a kellő mennyiségű fényről, hogy a tengerparti étteremben meg tudjuk örökíteni a családot a hét fogásos vacsorával együtt.

A Nikon COOLPIX W100 várható fogyasztói ára: 52 290 Ft.

Készítsen kiváló minőségű fotókat, és ossza meg azokat azonnal a SnapBridge*1 alkalmazással, amely automatikusan továbbítja a képeket okoseszközére az útközben is egyszerű tárolás és közösségi megosztás érdekében. A alacsony energiafelhasználású Bluetooth (BLE) technológiahasználatával a SnapBridge állandó, alacsony fogyasztású kapcsolatot tart fenn a COOLPIX W100 fényképezőgép és egy okostelefon vagy táblagép között, így a fényképek könnyen kezelhetők.Egyetlen gombnyomással rögzíthet teljes HD-videofelvételt (1080p) sztereó hanggal, az elektronikus rázkódáscsökkentésnek (VR) köszönhetően pedig a videofelvételek remegéstől mentesek és élesek lesznek.A hihetetlenül egyszerűen kezelhető COOLPIX W100 dedikált gombokkal és könnyen használható felülettel, valamint egy speciális gyerekmenüvel is rendelkezik, így minden korosztály számára megfelelő. Válassza az Egyszerű automata módot, és hagyja, hogy a fényképezőgép optimalizálja az összes beállítást, így mindig nagyszerű képeket készíthet, továbbá a 230 000 képpontos, 6,7 cm-es TFT LCD-monitoron jól láthatóan megkomponálhatja a felvételeket – még gyenge fényben vagy közvetlen napfény esetén is.

A tökéletes portrék készítése sohasem volt könnyebb, sem a víz fölött, sem a víz alatt. Az Intelligens portré rendszer aktiválja többek között az Arc-prioritásos AF funkciót, amely automatikusan észleli az alany arcát, és erre állítja be az élességet, míg a Víz alatti arckeretezés funkció automatikusan készít felvételeket, amikor az emberek arcát észleli a tengerben vagy a medencében.

Az új vízálló és ütésálló fényképezőgépet bemutató Ines Bernardes, a Nikon Europe COOLPIX termékmenedzsere elmondta: „A COOLPIX W100 kiváló minőségű fényképeket és Full HD-videókat, valamint gondtalan tartósságot nyújt, így a felhasználó nyugodtan pihenhet annak tudatában, hogy a fényképezőgépe ellenáll a váratlan leesésnek vagy a medencében való merülésnek. Bárhová is utazik, a SnapBridge automatikusan szinkronizálni tudja a képeket a Bluetooth®2Smart Ready segítségével az okostelefonjával vagy táblagépével az azonnali megosztáshoz és a tároláshoz. Az egyszerű, intuitív kezelésnek köszönhetően a fényképezőgép ideális választás az útközbeni fényképezéshez, a gyerekbarát menü pedig az egész család számára szórakoztatóvá teszi a fényképezést.”

 

1 A SnapBridge IOS alkalmazás csak a 2016. októberben megjelenő COOLPIX W100 firmware frissítéssel fog működni

2A Bluetooth® szóvédjegy a Bluetooth SIG, Inc. bejegyzett védjegye, amelyet a Nikon Corporation engedéllyel használ.