powered by www.bluechip.hu

DJI Mavic Pro

A DJI bejelentette új drónját, a Mavic Pro-t.

by Voodoo
2016. September 28. 12:13
Címkék:
A DJI bejelentette új drónját, a Mavic Pro-t, amely számtalan érdekes funkcióval rendelkezik, beleértve a célpont követési módot, amit a korábbi vetélytárs, a GoPro Karma elhagyott. Az új drón akadályokat is képes elkerülni, mint ahogy a Phantom 4.
Sport módban 64 km/h a végsebessége és közel 38 km/h sebességű szélben képes stabil maradni. 4K 30fps vagy 1080p 96fps videó rögzítésére képes, egy feltöltéssel 27 perc folytonos felvétel mellett. A fedélzeten három-tengelyes gimbalra szerelt 12 megapixeles kamera található, amelynek közelpontja mindössze 48cm. Az álló képeket DNG Raw formátumban rögzíti, és a fejlett stabilizátornak köszönhetően 2 másodperces, hosszú záridős fotók készítésére is képes, a gyártó állítása szerint. A beépített Tripod Mode érzékenyebb kameramozgatást tesz lehetővé, így a tökéletes kompozíció beállítása kevésbé problémás a levegőből.







Említésre méltó a Mavic Pro továbbfejlesztett ActiveTrack módja, amellyel képes emberek, autók és állatok követésére is.

A Mavic kontrollere kicsit különbözik a korábbi DJI kontrollerektől. Ezúttal alul kapott helyet a mobiltartó részleg és ha a felhasználó kedve úgy tartja, akkor a Mavic kontroller nélkül is vezérelhető a DJI mobil applikáción belül található joystick karokkal.

A Mavic Pro mellett egy másik új terméket is bemutattak, ami nem más, mint a DJI Goggles névre hallgató FPV szemüveg. Lényege, hogy „virtuális valóság” headsetekre hasonlító szerkezetet felvéve pontosan azt láthatjuk, amit a drón lát a kamerájával. A teljes élményért az 1080p felbontású képernyő és a 85 fokos látószög gondoskodik. Az OcuSync-nek köszönhetően a headset közvetlenül a Mavic-től kapja a jelet, így a videó sokkal kisebb eséllyel késik el a valóságtól.
A Mavic Pro ára várhatóan 370,000 Ft környékén lesz.