powered by www.bluechip.hu

GoClever Chronos Connect 2 okosóra teszt

by Attila
2016. November 21. 13:45
Címkék: , okosóra, goclever
A GoClever Chronos Connect 2 egy okosóra, de mégis olyan képességekkel rendelkezik, mint egy okostelefon, képes microSIM, valamint microSD kártya befogadására is. Lássuk akkor a medvét!

I. Megjelenés, külső

A kütyünk egy fekete kis dobozban érkezett hozzánk. Láthatjuk rajta magát az okosórát, valamint a pontos típusát. A doboz 4 oldalán 3-3 kis ikonnal fel van tüntetve néhány fontosabb információ a benne rejlő készülékről, például hogy képes microSIM kártya befogadására, illetve még kamera is van rajta. 


A doboz tetejét eltávolítva egy használati utasítást találunk, amelyben mindent megtudunk a kütyünk "üzembe helyezéséről". A használati utasítás átböngészése után végre megpillanthatjuk okosóránkat. A kis készülék egy fehér kemény szivaccsal van kibélelve, így védve a dobozon kívüli "veszélyektől". Ezek alatt, a dobozka alján még találunk egy USB adatkábelt, amire a töltés kapcsán lesz szükségünk.

A GoClever Chronos Connect 2 egy igen stílusos rozsdamentes acél házat kapott. A készülék 240 x 240 pixeles LCD kijelzője alatt találunk egy úgyszintén rozsdamentes acél bekapcsoló gombot, ami nemcsak a bekapcsoló gombként, hanem vissza gombként is üzemel. Ezek mellet az LCD panel felett kapott helyet egy 0,3 mpxieles VGA kamera is, ami sajna nem "selfizésre" lett kitalálva, mivel előre néz, így inkább olyan, mint egy kis rejtett kamera, amivel sunyi fotókat tudunk készíteni. A bal oldalon találunk egy microUSB csatlakozót, ami a kütyünk töltésére szolgál, a hangszórót alul találjuk, ami fura lehet, de mégis nagyon szépen és tisztán szól, egy okosórához képest.


A microSIM/SD kártya már "mélyebben" van, mivel ezen foglalatok már nem szembetűnő helyen vannak (pl a készülék oldalán), hanem a készülékünk aksija alatt, mint egy okostelefonnál. A hátlap leszedését megkönnyítve, a gyártók egy kis mélyedést alakítottak ki a műanyag hátlapba, úgyhogy csak le kell pattintani. Ekkor pillanthatjuk meg a készülék 380 mAh akkumulátorát is. Az aksit eltávolítva válnak hozzáférhetővé a microSIM/SD kártya foglalatok.

II. Specifikáció

Típus: GoClever Chronos Connect 2

Anyaga/mérete: Rozsdamentes acél/műanyag, 39x55x18mm

Kompatibilis: Android 4.4 (KITKAT) - 6.0 (MARSHMALLOW)

Processzor: Mediatek 6261D

Nyelv: Angol, Francia, Német, Spanyol, Olasz, Lengyel, Portugál, Török, Orosz, Holland

Bluetooth: v 3.0

Kijelző: 240 x 240px (1.54") LCD Touch screen

Akkumulátor: 380 mAh

Készenléti idő: 5 nap

Szenzorok: három tengelyű mozgásérzékelő

Extrák: VGA kamera 640 x 480px, microSIM- illetve microSD kártya bővíthetőség,

Funkciók: lépésszámláló (PEDOMETER), alvásminőség megfigyelés (SLEEP MONITOR)

Tartozékok: microUSB kábel töltéshez, használati útmutató

III. Használat és üzembe helyezés

Először is, kétféleképpen tudjuk használni ezt a kütyüt, az okostelefonunk kihangosítójaként, vagy különálló SIM kártyával telefonként. Ha mindent előkészítettünk, kezdjük el "üzembe helyezni" az okosóránkat. 

1. Kihangosítóként való indítás 

Mindenek előtt az okostelefonunkon kell bekapcsolni a bluetooth-t (a készülékeket láthatóvá kell tenni más készülékek számára), ezek után kapcsoljuk be az okosóránkat. Amikor a menü megjelenik, fent, ahol általában az értesítési sáv foglal helyet, oda a jobb sarokba az lesz kiírva: "Company mode", ez jelzi, hogy a készülékünkben nincs microSIM kártya. Ezek után várjuk meg, míg azt nem írja ki, hogy SEARCHING.

Amikor ez megtörtént, akkor kell a telefonunkon elindítani a bluetooth keresést, és ha minden jól megy, találni egy "Chronos_connect2" nevű eszközt. Ez lesz az okosóránk, amire csatlakozni szeretnénk. Ha ez sikerült, az okosóránk egyből jelez, hogy a bluetooth kapcsolat él közte és az okostelefonunk között. A kütyünkhöz kapott leírásban találtunk egy QR kódot, amelyet „beszkennelve” kapjuk meg a GOCLEVER CHRONOS CONNECT 2 Androidra szánt vezérlőapplikációját. A QR kód beszkenneléséhez én a QR Code Reader-t ajánlom, amit ITT találtok meg, de ha nem sikerülne a beolvasás, vagy csak nektek nincs hozzá kedvetek, ITT megtaláljátok kódolvasgatás nélkül is szoftvert. Ha mindent végig csináltuk, kész is vagyunk!

2. Okostelefonként való indítás

Először is egy microSIM kártyára lesz szükségünk, amit az okosóránk hátlapját levéve tudunk behelyezni. Ez után, ha elindítjuk a kütyünket, a bluetooth-os móddal ellentétben már nem "Company mode"-ot ír ki, hanem az aktuális microSIM kártyánk hálózati nevét. Miután elindult az okosóra a belerakott microSIM kártyával, nincs más dolgunk, mint szinkronizálni a névjegyeinket, vagy akár az üzeneteinket is.

3. Menüpontok

Dialer: Hívó/tárcsázó. Itt tudunk hívást indítani, vagy fogadni a telefonról, vagy éppen a kütyünkbe rakott microSIM kártyáról.

Messaging: Az okostelefonunkról bluetooth-on keresztül, vagy az okosóránkba rakott microSIM kártyáról beszinkronizált SMS-eket tudja megjeleníteni.

Phonebook: Telefonkönyv, ahonnan elérhetjük telefonszámainkat bármelyik eszközünkről.

Call logs: Az elmulasztott, vagy a nem fogadott hívásokat találjuk itt meg.

Remote capture: A bluetooth-al összekapcsolt okostelefonunk kameráját tudunk itt irányítani, valamint képeket készíteni vele (a képek a telefonunkon tárolódnak ilyenkor).


File manager: Az okosóránk microSD kártyájának fájljait tudjuk megtekinteni.

Image viewer: Az okosóránkba rakott memóriakártyán, vagy okostelefonunkon lévő képeket jeleníti meg.

Settings: Az alapvető beállításokat tudjuk itt végrehajtani.

Calendar: Naptár, ami emlékeztetőként is működik.

Alarm: Hanggal és rezgéssel is jelző ébresztőóra.

Calculator: számológép

Sound recorder: hangrögzítő

Bluetooth: Itt tudjuk összekapcsolni az okosórát más eszközökkel.

Camera: Itt az okosóránk kameráját tudjuk használni, és az elkészült képeket a saját microSD kártyájára tudjuk menteni.

Audio player: Zenelejátszó. Zenéinket hallgathatjuk akár az okosóránkban található memóriakártyánkról, akár az okostelefonunkról is bluetooth-on keresztül.

Profiles: Váltani tudjuk a kütyünk viselkedését, illetve jelzéseit.

Pedometer: Lépésszámláló, mely azt az időt is méri, amennyi időt sétáltunk/futottunk/léptünk.

Sleep moitor: Az alvásminőséget figyeli és jelzi három "smile"-val.

Timer: Időzítő, stopperóra.

QR code: A használati útmutatóban is talált QR kódot itt is megtaláljuk.

Anti lost: Ha eltűnt a telefonunk és még össze vagyunk kapcsolva vele, akkor megtudjuk találni vele, mivel hang és rezgő jelzéseket tudunk kiadatni a készülékünkkel.

IV. Végszó

A GoClever Chronos Connect 2 egy alsó-középkategóriás okosórának számít, de mégis meglepően gyors és stabil a rendszere, és a beépített kamerájáról, valamint a microSIM/SD kártya bővíthetőségéről ne is beszéljünk. Szerintem nagyon jó kis kütyü, csak ajánlani tudom!

A GoClever Chronos Connect 2 megvásárolható a Bluechipben.




EZEK IS ÉRDEKESEK LEHETNEK SZÁMODRA