powered by www.bluechip.hu

A betörőkre kiabáló kamera - Netgear Arlo Pro kamerák

by Attila
2016. November 29. 12:03
Címkék: netgear, kamera

Rég túl vagyunk azon a korszakon, amikor a biztonsági kamera arra volt csak jó, hogy az ember utólag végignézhesse, ahogy egy homályos alak feltöri a kocsiját. A Netgear továbbfejlesztette az amúgy is kiváló Arlo kameráit: Most már nemcsak jó képminőséget kaphatunk, hanem lehetőséget arra, hogy azonnal közbeavatkozzunk, és megakadályozzuk a bűntényt.




A továbbfejlesztett Arlo Pro kamerák 130 fokos térben látnak, nemcsak nappal, de éjjel is. Az RGB-IR night vision technológiának köszönhetően vaksötétben is éles képet közvetítenek, úgy, hogy sem a látómező szélén, sem a távolban nem halványul el a kép, minden részlet kivehető marad.

De nemcsak képet készítenek: érzékelik a mozgást is. Infravörös érzékelőjükkel 130 fokban, 7 méteres távolságig észreveszik, ha mozog valami, és riasztást küldenek a mobiltelefonodra. A Netgear következő fejlesztése, amit még idén közzétesznek, az intelligens objektumfelismerés lesz. A biztonsági rendszer különbséget tud majd tenni odatévedő állatok, mozgó falevelek, autók és emberek között.

Így tehát lehetőség van arra, hogy biztonsági rendszer csak akkor készítsen felvételt, ha mozgást vagy hangot érzékel. A HD felbontású videókat pedig az ingyenesen biztosított felhőtárhelyen tárolja. A megvásárolt szolgáltatáscsomagtól függ, hogy hány napig, illetve hány kamera felvételét őrzik meg.

Teljesen vezetékmentes a rendszer, ezért bárhová felszerelhető. Az időjárás sem okoz gondot: a kamerák kompakt védőborítása a legvadabb viharnak is ellenáll. Az akkumulátorok is igen sokáig bírják, és gyorsan újratölthetőek, de az AC adapterrel konnektorra is csatlakoztathatók a kamerák.

A leginnovatívabb eleme a rendszernek az, hogy egy mobilapplikáción keresztül kommunikálhatunk a biztonsági rendszerrel, bárhol is járunk éppen. Okostelefonodra azonnal megkapod a kamerák által küldött értesítéseket, ki-bekapcsolhatod, beütemezheted a kamerákat. Élő közvetítésként is figyelheted, hogy mi történik odahaza. Sőt, nemcsak a képet nézheted, de bele is hallgathatsz abba, ami a kamera környékén zajlik. (Hiszen a kamera nemcsak betörések ellen véd, de például a gyerekszobában is elhelyezhető.)

És hogy teljes legyen az interaktivitás: az okoskészüléken keresztül azonnal reagálhatsz is. Beszélhetsz a gyermekedhez, kutyához, akár rákiabálhatsz a betörőre... Ha besurranó tolvajt látsz, bekapcsolhatod a fülsértő hangú szirénát is. Illetve a több mint 100 dB hangerejű sziréna úgy is beállítható, hogy hang vagy mozgás érzékelése esetén magától kapcsoljon be.

Előzd meg a bajt ezzel a sokoldalúan felhasználható biztonsági rendszerrel, és élvezd a biztonságot, amit a modern technológia nyújt!


A Netgear Arlo Pro kamerák:

  • vezeték nélküliek, bel- és kültéren is felszerelhetőek
  • időjárásállók
  • könnyen telepíthetőek és kezelhetőek
  • 130 fokban és éjjel is látnak
  • HD felbontású videót rögzítenek
  • ingyenes felhőtárhely őrzi a felvételeket
  • a tulajdonos az okostelefonján mindenről azonnal értesül
  • hang- és mozgásérzékelő, sziréna és hangszóró tartozik hozzájuk
  • a tulajdonos azonnal reagálhat, közbeavatkozhat