powered by www.bluechip.hu

Hamarosan érkezik az NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti videókártya

by Péter
2017. February 21. 10:02
A grafikus kártyák piacán hosszú évek óta nagy harc folyik az AMD és az NVIDIA között, melyből általában az utóbbi kerül ki győztesen, de idén az Intel-hez hasonlóan az NVIDIA is felkötheti a nadrágját, hiszen az AMD több fronton is komoly támadásba lendült. Az új Vega platformjuk nagyon ígéretesnek tűnik, a Ryzen processzorok pedig már a küszöbön várakoznak és február 28-án egy dedikált bemutató keretein belül valószínűleg útnak is indulnak.



Az NVIDIA ugyan nem a Ryzen platform ellen készül, hiszen nincsenek jelen a processzorok piacán, de azért odaszúrnak a nagy riválisnak, hiszen pont február 28-án kerül megrendezésre a Nvidia GeForce GTX Gaming Celebration, melyen bizony állítólag a vállalat új csúcskártyája is bemutatkozik. A San Francisco-ban helyet kapó rendezvény így valamennyi figyelmet biztos ellop majd az AMD számára rendkívül fontos bejelentés elől.


Az új NVIDIA GeForce grafikus kártya pedig nem lesz más, mint a tavalyi év egyik sikerkártyájának izmosabb változata, az NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti. Az újdonságból vélhetően most is kapunk „Founders” változatot gyári hűtéssel és dizájnnal, illetve a bejelentés után nem sokkal számíthatunk a partnerek saját fejlesztéseire is.



A kártya erejét illetően nem sok konkrétumról számolhatunk be nektek, de állítólag 10GB GDDR5X memóriát vonultat majd fel és célja egyértelműen a 4K-ban történő játékélmény biztosítása lesz. Az árazást tekintve a GTX 1080 és az aktuális Titan modell közé várható a kártya, a sajtóban eddig 799 dolláros árról lehetett hallani.