powered by www.bluechip.hu

Windows 8 - A jövő operációs rendszere

Lenyűgöző kezdet

by Zulu
2012. October 31. 15:42
Címkék: windows
Az élmények itt kezdődnek. Windows 8 és Windows RT.


Élő frissítések egyetlen pillantásra

A rendszer indításakor elsőként az élénk és vidám kezdőképernyő jelenik meg. A kezdőképernyőn minden egyes csempe egy Ön számára fontos személyhez, alkalmazáshoz, webhelyhez, lejátszási listához vagy egyéb elemhez kapcsolódik. A csempék jelzik, ha új információ érkezik, így folyamatosan nyomon követheti az eseményeket. Csupán egy pillantást kell rá vetnie, és azonnal láthatja a fényképet, amelyen megjelölték Önt, a holnapi időjárást és a barátaitól kapott üzeneteket.

Teljes egészében az Öné

A Windowsban még a legapróbb részletek is Önt szolgálják. A számítógép zárolásakor megjelenő képet is Ön választhatja ki. A zárolt képernyőn egy gyors értesítés jelenik meg, mielőtt bejelentkezne vagy megnyitná valamelyik alkalmazást.
Képjelszó használata esetén bejelentkezéskor nem egy jelszót kell beírni, hanem egy mintát kell rajzolnia az Ön által kiválasztott képre. Cikkcakk-vonal a kutyája pofiján? Három koppintás a gyermeke orrára? Bármit választhat!


Az ismerős asztal

A megszokott asztal – az ismerős fájlszerkezet és az általános navigációs módszerek – nemcsak továbbra is használható, hanem még sokkal jobb, mint azelőtt. A Vezérlőpult, a Feladatkezelő és más szolgáltatások pedig gyorsabbak, valamint könnyebben elérhetők és használhatók.

Munka és játék

Használja az új táblagépét vagy laptopját szórakozásra, munkára vagy mindkettőre. Cseveghet barátaival térképnézegetés közben, vagy játszhat, miközben a teendőit végzi. Egy pöccintéssel átléphet a táblázatból a videóba, vagy dokkolhatja őket egymás mellé, és így egyszerre több feladatot is könnyen elvégezhet.



Még több alkalmazás

A beépített alkalmazások, ilyen a Kapcsolatok, a Posta, a Fényképek és az Üzenetek, segítségével hatékonyan végezheti fontos feladatait, és az együttműködő alkalmazások egységes és egyszerű használatot tesznek lehetővé. Ráadásul a Windows Áruházban új alkalmazások teljes tárházát fedezheti fel!

Végezze el a feladatait!

Feladatai elvégzése érdekében bárhonnan, bármilyen Windows 8- vagy Windows RT-eszközzel bejelentkezhet. Találkozókat ütemezhet, leveleket küldhet, összeállíthat egy bemutatót, ötleteket gyűjthet másokkal egy videohívás keretében, vagy kikapcsolódásképpen megtekintheti barátai közösségi frissítéseit. Egyszerre akár két dolgot is csinálhat ugyanazon a képernyőn. A Windows segítségével bárhonnan elintézheti teendőit.



SkyDrive: Bármilyen fájl, bárhonnan

A SkyDrive használatával biztos helyen tárolhatja a merevlemezen és a felhőben található fájljait, és bárhonnan elérheti őket. Az anyagait elérheti különböző számítógépekről és a telefonjáról – sőt azokról a nem Windows rendszert futtató eszközökről is, amelyeken telepítve van az ingyenes SkyDrive alkalmazás.

Tökéletes összhang

Kezdjen el egy projektet az egyik számítógépen, és fejezze be egy másikon. Korlátok nélkül együtt dolgozhat másokkal, és mindig a fájlok legfrissebb verzióját használhatja. Ön és azok, akikkel együtt dolgozik, az ingyenes Office Web Apps alkalmazások használatával szerkeszthetik a megosztott dokumentumokat a SkyDrive webhelyen, és azonnal láthatják egymás módosításait. Ráadásul az sem szükséges, hogy Önnél telepítve legyen az Office. Osszon meg bármilyen típusú fájlt a kiválasztott személlyel, és végezze el a munka Önre vonatkozó részét a saját számítógépén.



Időn, téren és számítógépeken átívelő lehetőségek

Jelentkezzen be Microsoft-fiókjával bármelyik, Windows 8 vagy Windows RT rendszerű számítógépére, és azonnal megjelennek azok az elemek, amelyek a Windowst az Ön egyéni rendszerévé teszik: az Ön háttere, kijelzője és 
beállításai. Egyszerre akár öt különböző számítógépről is elérheti az alkalmazásait. Ha új Windows számítógépet vagy Windows Phone telefont vásárol, a Kapcsolatok alkalmazás megjeleníti a közösségi hálózatokból származó 
információkat.

Röviden, az anyagai és az adatai nem korlátozódnak egyetlen számítógépre vagy eszközre, mivel az Ön világa tágasabb annál, hogy egy dobozba lehessen zárni.