powered by www.bluechip.hu

A csend tornya - Cooler Master Silencio 650

by Zulu
2012. November 05. 07:57
Csend? Hogyan? Megmutatom.

Van-e jobb annál, mint egy csendes éjszaka, egy jó játékkal, vagy a kedvenc cikkünkkel az interneten? Talán van, talán nincs, viszont a csend mindenkinek jó, főleg éjszaka. Jól esik az egész napos rohanás és zaj után a csend és a kikapcsolódás. Ehhez azonban vagy Tibetbe kell költöznünk, vagy olyan eszközökkel kell magunkat körülvennünk, amelyek ezt biztosítják.


A számítógép házak közül az egyik ilyen kifejezetten halk üzemmódra tervezett ház a Silencio 650. A Silencio 650 nem jó csak halk, hanem tágas is, képes akár a 3 utas SLI vagy CF elnyelésére is, amelyhez 7+1 bővítőkártya hely áll rendelkezésre. A hely azonban nem minden. A 650-es természetesen USB 3.0-ás előlapi kivezetéssel is rendelkezik, valamint az előlapi panelen kapott helyet a Dual Boot HDD kapcsolója is, melynek segítségével az előlapon állíthatjuk, hogy milyen operációs rendszer bootoljon. A zajszigetelés adott, az oldalpanelek és az előlapi panel is hangszigetelő habot kapott. Az előlapi panel egy csúszó ajtó segítségével letakarható, így az egész ház egységes, formailag letisztult dizájnt kap.

Az előlapon egy ventilátor szabályzó is helyet kapott. Egy ilyen ház szellőzése azonban kihívás elé állíthatja a felhasználókat, hiszen a zajmentesség mellett sokszor van szükség  teljesítményre is. A Silencio 650-be ezért 6 ventilátor is behelyezhető, így a levegőáramlás tökéletesen megoldható. Csend, teljesítmény extra funkciók és hely.

Kell-e ennél több egy profi házban, amely dizájnjával, kialakításával és tudásával megelőzi kortársait? A kérdés költői.