powered by www.bluechip.hu

Tesoro Sharur SE Spectrum és Aegis X2 teszt

by Péter
2017. December 15. 11:26
Címkék: tesoro, aegis
tesoro_sharur_aegis_x2_banner

Nem is olyan régen már beszámoltunk arról, hogy a mindössze néhány év alatt komoly elismerést szerző Tesoro milyen audio-megoldásokat kínál a játékosok számára, akkor azonban nem említettük meg, hogy a tartós használat közben bizony minden más perifériánk is tőlük érkezett.

A szuper multifunkciós és számunkra nagyon meggyőző Tuned In-Ear Pro és a korrekt munkás Olivant Pro 7.1 mellett ugyanis egy Tesoro Sharur SE Spectrum egeret és egy Aegis X2-es egérpadot is használtunk, a billentyűzetekről pedig kicsit később osztjuk meg a véleményünket. Elsőként kezdjük is a jóval egyszerűbb termékkel, az Aegis X2-es egérpaddal, melyről olyan hosszan úgysem tudunk értekezni.

tesoro_sharur_aegis_x2

tesoro_sharur_aegis_x2

A mindössze 3000 Ft környékén beszerezhető termékről elég lenne annyit írni, hogy szuper, de azért néhány sorban meg is indokoljuk, hogy miért. Kezdjük is a dizájnnal, mely a legtöbb egérpad esetében kimerül abban, hogy egy nagy feketeség, néha szolidabb, néha pedig hiú emblémákkal. Nos, az Aegis X2 itt már rögtön kitűnik a mezőnyből, hiszen a márkára jellemző, kékes-lilás színezést kapott némi texturával és két éles vonallal.

Persze nem kell ettől elájulni, de számunkra ez mindenképpen egy pozitív pont volt, hiszen a legtöbb egérpad tényleg meg sem próbál karakteres lenni. A jobb alsó részen találjuk meg a visszafogott Tesoro és Aegis feliratokat, szintén nem teljesen fehérben, hogy még jobban illeszkedjenek a képbe. A dizájnhoz sorolnánk a megerősített, varrott széleket, melyek egyfelől szépen keretbe foglalják a hasznos felületet, másfelől pedig a minőséget és a tartósságot növelik.

tesoro_sharur_aegis_x2

Az egérpad választásnál az ár mellett a méret szokott még fontos tényező lenni. Nos, az Aegis X2 a kompaktabb megoldások közé tartozik a maga 290mm-es szélességével, 240mm-es hosszúságával és 3mm-es vastagságával. Ez lehet, hogy néhányaknak alapvetően kizáró tényező, de a többség számára tökéletesen elegendő, sőt pont jól elférő méret. A felületet tekintve a "speed" egérpadokhoz sorolnánk, vagyis a gyors és valóban akadálymentes mozgás kedvelőinek ajánlott. Többféle talpazattal rendelkező egérrel próbáltuk, mindig rendkívül sima mozgást kaptunk, a szenzorok nem ugráltak, az érzékenységet pedig könnyen hozzá lehetett optimalizálni.

Az egérpad után pedig térjünk rá arra, amivel a legtöbbet használtuk azt. Ez nem más, mint a Tesoro Sharur SE Spectrum egér, mely az árával már rögtön felhívja magára a figyelmet, hiszen mindössze 8000 Ft körül mozog, ahol persze már igen nagy a kínálat, de ha alaposan végignézzük azt, jól láthatjuk, hogy a nagy márkák nem igazán vannak jelen itt. A Tesoro azonban igen, méghozzá egy igen komoly ajánlattal és ez tökéletesen igazodik a márka terveihez, filozófiájához.
tesoro_sharur_aegis_x2
tesoro_sharur_aegis_x2

tesoro_sharur_aegis_x2

A Sharur SE Spectrum külsőre egyébként egy egészen átlagos megoldás, főként tenyeres használtra lett tervezve, 124x67,5x39mm-es méretével pedig szintén a nem áll távol a nagy átlagtól. Kialakítását tekintve nagyon fontos megemlíteni, hogy kétkezes használatra tervezték, tehát a balkezes játékosok számára kimondottan vonzó ajánlatról van szó. A stílusokat tekintve a casual játékosokat célozták meg, főként a TPS és FPS kedvelőit, hiszen nem találunk rajta nagy mennyiségű extra gombokat.

Az extra gombok hiánya nem is nagy baj, így sikerült egy viszonylag egyszerű céleszközt készíteniük, mely rengeteg jó tulajdonsággal rendelkezik. Fontos megemlíteni például az oldalsó gumi betéteket, melyek a biztosabb fogást segítik elő. Ez több egérnél is jelen van, de itt kimondottan jól texturált és az árkategóriában talán még extrának is mondható megoldásról van szó. Mindehhez hozzájön az is, hogy a kábel megerősített és aranyozott végű, a két legfontosabb gomb pedig 10 millió kattintás fölé lett hitelesítve.

tesoro_sharur_aegis_x2

Ami szintén nem mindennapi ebben az árban, az az RGB világítás, mely 3 ponton is megjelenik. A leghatásosabb egyértelműen az egér hátsó/alsó részén végigvezetett íves csík, de a Tesoro embléma és a görgő alatti rész is csatlakozhat hozzá. 8000 Ft környékén nehéz RGB-s megoldást találni, pláne nem olyat, aminek komoly, elismert márkája van, így ez számunkra nagyon nagyon pozitív volt.

Persze a külsőségek mellett azért egy Tesoro szintű megoldástól a technológiai oldalon is komoly dolgokat várunk el. Nos, a gyártó itt nem szeretett volna számháborúba kezdeni, így egy 4000 DPI-s optikai szenzor került az egérbe, melyet 4 lépésben állíthatunk kedvünk szerint. 4000 DPI bőségesen elegendő a legtöbb játékos számára, arról nem is beszélve, hogy a profik többsége 400-800 DPI között játszik.

tesoro_sharur_aegis_x2

Mi főként FPS és TPS játékokkal teszteltük 400 DPI-n és Aegis X2-es egérpadon és azt kell mondjuk, hogy ez a kombináció nem csak a fiatal vagy casual játékosoknak lehet kiváló választás, hanem azoknak is, akik komolyan veszik a játékot. A két tesztelt termék együttesen nem sokkal nyúlik 10 000 Ft fölé, amiért a piacon többségben csak nagyon gyenge megoldásokkal találkozhatunk.

Minden kertelés nélkül, egy kiváló kombinációt ismertünk meg a Tesoro termékeiben, melyekhez akár a korábban bemutatott headsetek is csatlakozhatnak, hiszen ott is meg tudtuk említeni, hogy az ár/érték arányban egészen jók. Úgy hisszük, hogy ez a Tesoro egyik legnagyobb erőssége és ennyi teszt után már biztosan állíthatjuk, hogy tényleg azon szellemiség mentén haladnak, amiről a márkabemutatónál már beszéltünk.

EZEK IS ÉRDEKESEK LEHETNEK SZÁMODRA

  • Anyag Szövet/Gumi
  • Méret 290 x 240 x 3 mm
  • Csatoló felület Vezetékes – USB
  • Érzékelő Optikai
  • Érzékenység 4000 dpi
  • Csatoló felület Vezetékes – USB
  • Érzékelő Optikai
  • Érzékenység 4000 dpi
3 990 Ft
Nettó: 3 142 Ft
9 900 Ft
Nettó: 7 795 Ft
9 900 Ft
Nettó: 7 795 Ft