powered by www.bluechip.hu

Tesoro Ascalon Teszt

by Gergő
2018. January 15. 11:45
Címkék: tesoro


Ahogy a Tesoro egyik legfrissebb, kifejezetten játékosoknak szánt vezetékes egere, az Ascalon itt hever az asztalon, nem tudok nem arra gondolni, hogy a gyártó bizony komolyan gondolja a kizárólag gémer perifériákra szakosodott iparágban való harcot. Ami eddig a kezünk ügyébe akadt a gyártótól, bizony nem okozott csalódást, így joggal merül fel a kérdés, az Ascalon vajon hozza-e a gyártótól már megszokott minőséget. Ideje hát felboncolni a mi kis egerecskénket és választ találni a gémerek legtöbb felmerülő kérdésére.




Az Ascalon specifikációt tekintve nyugodtan kijelenthetjük, hogy felveszi a versenyt a konkurenciával. Kapunk mindent, mi szem-szájnak ingere: 6400 DPI-s prémium, 10/10-es szenzora nem fog minket cserben hagyni a legmelegebb szituációkban sem, és a 200 ips-es sebességhatára valamint 50g-s maximális gyorsulása számomra kifejezetten kellemesnek hatott. A dedikált DPI gomb segítségével akár játék közben is tudjuk állítani az egér érzékenységét “on the fly”.



Hét programozható gombunk segítségével a lustáknak is kedvez az Ascalon, hiszen a legtöbb RPG-ben ennyi gomb már elég ahhoz, hogy nyugodtan kihagyhassuk a bal kezünket a játékból (tekintve, hogy az Ascalon jobb kezes, így sajnos balkezes barátaimnak nem tudnám túl nyugodt szívvel ajánlani). 1000Hz-es ultra polling rátájáról ismét egy 32 Bites Arm Cortex processzor gondoskodik, és természetesen makrózni is tudunk, köszönhetően a Tesoro rugalmas szoftverének és a beépített 512K memóriának. Emellett a manapság már minden magára valamit is adó gémer perifériához híven nem marad el az állítható RGB világítás sem. Ezen kívül masszív fonott kábellel és aranyozott USB csatlakozóval van megáldva, de talán már ezzel sem mondtam semmi újat a kedves olvasónak.




A maga 125 grammjával a könnyebb egerek csoportjába sorolnám az Ascalont, bár sajnos súlyozni nem tudjuk, így bizony ez a fajta rugalmassága a terméknek most elmarad. Oldalsó gombjai kifejezetten kényelmes helyet foglalnak el, így még az én mamut ujjaimmal sem tudtam véletlenül megnyomni őket, ami nálam ritkaság. Ezen kívül kapunk a balegér gomb mellett közvetlenül egy 2x trigger gombot, ami sokaknak fog örömet okozni. Fogásra kellemes érzetet nyújt antibakteriális felülete, a robotzsarus külső szinte hibátlanul simul az ember tenyerébe. Viszont sajnos nem tudtam elsiklani az anyaghasználat mellett, ugyanis az Ascalon bizony első blikkre kicsit olcsó hatást kelt, de a szenzor hamar feledtet velünk minden ilyesmi negatív érzetet. Míg a legtöbb egér kifejezetten egy vagy maximum kétféle játékstílushoz van kialakítva, addig az Ascalon szinte minden stílusban kiemelkedően teljesített, legyen az Rainbow Six Siege vagy Sims 4, de egy profi Photoshop használónak sem fog csalódást nyújtani.




Szinte mindent testre tudunk szabni a szoftveren keresztül, legyen szó emelési magasság érzékelésről, gyorsulási rátáról vagy dupla klikk sebességről, és természetesen itt tudjuk állítani az egyébként nem túlzásba vitt RGB világítás színét is. Mint azt már említettem, az Ascalon optikai érzékelője túlzás nélkül az egyik legjobb, amivel valaha találkoztam, és akár kurzor mozgás felvételre is van lehetőségünk az instant makró rögzítések mellett.

Ezen az áron bizony nehezen találunk csábítóbb egeret az Ascalonnál, így erősen felkeltette bennem a vágyat, hogy hosszabb távon is helyet foglaljon az egérpadomon. És ha már egérpad, sem a textilalapú, sem a keményebb műanyag egérpadom nem fogott ki az érzékelőn, minden felületlen hozza az elvárható szintet.




Mindent összevetve az Ascalon érzékelőjével és testreszabhatóságával kiérdemelte az “Ajánlott” kitüntetést tőlünk, így nyugodt szívvel javasoljuk akár munkára, akár játékra, akár csak arra, hogy felvágjunk vele a haverok előtt.

Szerző: Dózsa Tamás


EZEK IS ÉRDEKESEK LEHETNEK SZÁMODRA

  • Csatoló felület Vezetékes – USB
  • Érzékelő Optikai
  • Érzékenység 5000 dpi
  • Csatoló felület Vezetékes – USB
  • Érzékelő Optikai
  • Érzékenység 6400 dpi
  • Anyag Szövet/Gumi
  • Méret 290 x 240 x 3 mm
  • Anyag Szövet/Gumi
  • Méret 360 x 300 x 4 mm
12 900 Ft
Nettó: 10 157 Ft
16 900 Ft
Nettó: 13 307 Ft
3 990 Ft
Nettó: 3 142 Ft
4 990 Ft
Nettó: 3 929 Ft
  • Csatoló felület Vezetékes – USB
  • Érzékelő Optikai
  • Érzékenység 4000 dpi
79 900 Ft
Nettó: 62 913 Ft
79 900 Ft
Nettó: 62 913 Ft
79 900 Ft
Nettó: 62 913 Ft
9 900 Ft
Nettó: 7 795 Ft
  • Csatoló felület Vezetékes – USB
  • Érzékelő Optikai
  • Érzékenység 4000 dpi
9 900 Ft
Nettó: 7 795 Ft