powered by www.bluechip.hu

A Tesoro 2018-as újdonságok

by BumbleBee
2018. January 16. 11:43
Még maga a Tesoro is elismerte, hogy 2017 viszonylag csendes évnek számított a kis perifériagyártó cég számára; ez időszak alatt arra fókuszáltak, hogy alaposan átalakítsák termékkínálatukat és új helyet foglaljanak el a piacon.


Rövid bepillantást nyertünk, hogy milyen mechanikus billentyűzetekkel rukkol elő 2018 első felében a gyártó.

Az egyik billentyűzet az új Tesoro Slim Switch, a másik az Agile alacsony profilú kapcsolóval lett ellátva. Mindkét billentyűzet támogatja a gyártó új, Tesoro 360-ra keresztelt szoftverét, melyen keresztül a billentyűzetek könnyen testreszabhatóak.

Tesoro Gram XS

A Tesoro XS minden olyan funkcióval rendelkezik, ami tökéletes gamer billentyűzetté teszi: mechanikus kapcsolók, RGB világítás, vezérlő szoftver, külleme azonban különbözik a kategória hasonló profilú termékeitől.Ez a kialakítás tudatos döntés eredménye: az elmúlt év során a gyártó kutatást végzett, hogy jobban megismerje a tipikus gamert. Mint kiderült, a játékosok nehezen behatárolható csoportba tartoznak; széles skálán mozgó életkorú férfiak és nők tartoznak ide, akik általában minőségi billentyűzetre vágynak, de az ízlésük éppoly változatos, mint a demográfiai adataik. A Gram XS elegáns, fehér színben és vékony kivitelben akár a nappali vagy iroda berendezésébe is beleillik, ugyanakkor háttérvilágítás segítségével színesebbé és izgalmasabbá tehető.

A Tesoro elmondása szerint a piros kapcsoló lenyomásához nagyobb erő szükséges, mint a kék kapcsoló esetében, ezért a kapcsoló elsőre robusztusabb érzetet biztosít.

A legfőbb különbség a Gram XS és más alacsony profilú billentyűzetek között a billentyűsapkában rejlik. A legtöbb alacsony profilú billentyűzet a hagyományos változatoknál használt billentyűsapkákhoz hasonló, csak azoknál rövidebb, de a Gram XS a laptophoz és az Apple keyboardhoz hasonló kialakítású, szigetes billentyűzetként ismert billentyűsapkákkal rendelkezik. Ez a kialakítás lehetővé teszi, hogy összességében sokkal vékonyabb legyen a billentyűzet, mint a hagyományos profil esetében.

A space-t kipattintva három kapcsolót találunk. Természetesen a két szélső kapcsolónak nincs inputja, de jobb stabilitást nyújtanak a hagyományos Costar vagy Cherry stabilizátorokhoz viszonyítva. Ez kellő stabilistással látja el az egyébként leheletvékony space billentyűt.

Tesoro Gram Spectrum TKL

A másik új Tesoro billentyűzet a Gram Spectrum TKL. Ez a korábbi modell a Gram Spectrum Numpad nélküli változata, és elődjéhez hasonlóan Tesoro Agile kapcsolókkal rendelkezik. Ez a típus átmenetet képez a hagyományos mechanikus kialakítás, és a Tesoro Slim alacsonyabb profilú kapcsolói között.

Jelenleg a billentyűzet kék kapcsolókkal rendelkezik, de a Tesoro tervezi, hogy bevezeti a piros kapcsolókkal szerelt változatot is. A tervek között szerepel az is, hogy a betűtípust is lecseréli egy szélesebb körben kedvelt változatra, mint ahogyan a Gram XS esetében is tette.


Mint ahogy az a táblázatban is látható, a Tesoro Slim kapcsolóknak van legmagasabban az aktiválási pontjuk (1,1 mm-nél már regisztrálja a lenyomást). A táblázatban szereplő többi kapcsoló esetében ez az érték 1,5 mm. A Tesoro Slim és a Kailh PG1350 esetében a teljes billentyűút 3 mm, míg az Agile kapcsolók esetében 3,5 mm, ami már egészen közel van a legtöbb mechanikus kapcsolóra jellemző 4 mm-es billentyűúthoz.A legnagyobb különbség a Tesoro és a Kaihua kapcsolók között az, hogy utóbbi „nehezebb”, nagyobb erő szükséges a lenyomásához.


Tesoro 360 – Új, univerzális szoftver

Az új hardverrel továbbfejlesztett szoftver is érkezik, a Tesoro 360. A Tesoro célja az volt, hogy a Gram XS-hez illő, letisztult, tetszetős felületet hozzon létre, mely rengeteg beállítási lehetőséget tesz lehetővé a felhasználók számára, mint például az egyedi funkciók hozzárendelése, makrózás, a világítás és még sok más egyéb. A két új billentyűzeten túl a szoftver az összes Tesoro terméket támogatni fogja.





A közeljövő

Ez még csak az év kezdete a Tesoro számára, hiszen további perifériákkal is készülnek idén. A gyártó a jövőben is szeretné megőrizni a két fő termékvonalát, a Gram és a Durandal sorozatokat. Az előbbi fogja magába foglalni a Tesoro újításait, míg a Druandal sorozatot inkább a tradicionálisabb design és alacsonyabb ár jellemzi majd. Ezenkívül várható még Cherry MX kapcsolókkal szerelt modellek megjelenése is.

Gyártói oldal: Tesoro.hu