powered by www.bluechip.hu

Belépő szintű gaming videókártya az MSI-től

by Gergő
2018. February 07. 12:21
Címkék: msi, gtx
Hatalmas növekedés jellemző a videokártya árakra mostanában, ezért érdemesebb lehet szétnézni régebbi szériák között. Az MSI Gaming X GTX 1050Ti ideális lehet egy belép,ő vagy középkategóriás gamer PC-hez.

msi nvidia gtx 1050ti graphic card banner

Belépő szintű gaming videókártya az MSI-től

Mostanában az egekbe szöktek a videokártyák árai és valószínűleg egyre többen keresnek leendő konfigurációjukba olcsóbb megoldást, ami azt eredményezi, hogy inkább a régebbi szériák között néznek szét. Egy 1070-es és 1080-as árából már egy remek gamer vasat lehet építeni. Ugyan nem lesz egy atomerőmű, de kiváló teljesítményt sajtolhatunk ki az utóbbi időben megjelent vagy most érkező játékcímek futtatásához.

 msi nvidia gtx 1050ti graphic card

1060 egy remek kártya lett, ám a 3GB-os kivitel teljesítménye meg lett szabdalva. Az 1070 és 1080-hoz képest sokkal olcsóbban beszerezhető, ám a 1050-es szériából kiemelnénk a Ti kivitelt, mely 4GB VRAMMAL lett ellátva, így ár-érték arányban kiemelkedik a kategóriájából.

Nvidia GTX 1050Ti az alap

A kártya 4G VARRAM és 768 CUDA egységgel lett ellátva. Fogyasztása mindössze 75W. Külön tápcsatlakozó nincs rajta. Mérete kifejezetten kompakt, ezért a hűtőket is átméretezték, hogy a meghosszabbított nyákok elférjenek. Alap órajel 1290 MHz, amit ha Toorbo Boost-tal használunk, 1392-re növekszik. 1752 MHz memória órajellel 7 Gb/s-os sebességre képes. GDDR5-el, 1M L2, gyorsítótárral rendelkezik. Három kimenet található a kártyán: HDMI, DVI és Display port.

GTX 1050Ti ezekkel az adatokkal hasít. Ezt vette alapul az MSI és saját arcára formálva módosította a videokártyát.

msi nvidia gtx 1050ti graphic card


MSI GTX 1050Ti Gaming X

A Gaming X kártya egész pofás csomagolást kapott, mely hozza az MSI Gaming G Series arculati elemeit. Kibontva első körben egy doboz a dobozban látható, ami a lemezt és a papírokat tartalmazza. Nem egy formadesign újítás, de legalább egyben tartja az alkatrész dokumentumait. Utána pedig következik a védelem miatt habszivacsba fektetett tartalom.

A kártya vörös és fekete kinézetben pompázik, ezt még jobban feldobja a piros LED világítás, amit gaming app segítségével állíthatunk. A szoftverrel különböző funkciókat tudunk használni, mint például a 3 teljesítmény profil (OC Mode, Gaming Mode, Silent Mode) beállítását vagy VR kezelést.

msi nvidia gtx 1050ti graphic card

Ami feltűnő a két kisebbre vett Twin Frozr VI hűtő. Az MSI kártyája hosszabb nyákkal rendelkezik, mint az alap 1050Ti.

Teljesítményre jobbak a mutatók, mint az alap kártyáé. Órajele OC módban 1316 MHz, amit turbo boost-al 1430-ra ugrik; gaming mód esetében ez 1303 MHz, ami turbózva 1417 MHz. A kártya DirectX 12, OpenGL 4.5 és Vulkan támogatást kapott és elődjéhez hasonlóan három monitort képes kezelni, ebben az esetben is 8K a maximális képernyő felbontás. Az alap kártyával ellentétben viszont kapott egy 6 pines csatlakozót, ám a fogyasztás változatlanul 75W marad.

msi nvidia gtx 1050ti graphic card


msi nvidia gtx 1050ti graphic card

A kártya TORX 2.0-ás ventilátorokat kapott, amik a fogyasztásnak megfelelően működnek; ha nincs rájuk szükség, álló helyzetben maradnak. És nem utolsó sorban Miliotary Class 4 komponensek építik fel.

Összeségében a MSI Gaming X GTX 1050Ti remek belépő szintű kártya és a mostani árak mellett az egyik legjobb választás lehet azoknak, akik gamer konfigurációba szeretnének belegózni egy jó teljesítményű és fogyasztású videokártyát.


msi nvidia gtx 1050ti graphic card