powered by www.bluechip.hu

Intel Extreme Masters PyeongChang - Történelmi Esports esemény a téli olimpiai játékok előtt

by Gergő
2018. February 12. 10:21
Megszületett az új Starcraft II bajnok, aki egyben történelmet is írt győzelmével. "Scarlett" és "sOs" egy izgalmas Zerg vs Protoss csatával örvendeztették még a rajongókat a 2018-as téli olimpia előtt.


Megszervezésre került PyeongChang-ban az IEM XII. szezonja.

Február 5-től február 7-ig 18 játékos - akik a világ minden tájáról érkeztek, hogy képviseljék hazájukat – mérte össze tudását PyeonChang-ban, Dél-Kóreáben. Az olimpia szellemében a döntősök az alábbi régiók képviseletéből kerültek ki: Lengyelország, Kanada, Dél-Kórea és Mexico.


A kanadai Sasha ”Scarlett” Hostyn – a Starcraft II egyik veteránja akire széles körbenúgy tekintenek, mint a világ egyik legjobb játékosa – nemrégiben legyőzte 4-1 eredménnyel a kétszeres WCS Global bajnokot, Kim ”sOs” Yoo Jin-t. Scarlett folyamatos nyomást gyakorolt ellenfelére. ”sOs” következő mérkőzésben átvette az uralmat a játék felett, ám "Scarlett" azonnal visszavágott amellyel lerombolta ”sOs” dominanciáját és győzelmet aratott felette, ezzel megszerezte a 150000 dolláros főnyereményt.


"Scarlett" az IEM-en nem csak az első győzelmét aratta az off-line StarCraft II bajnokságon, hanem történelmet is írt azzal, hogy ő az első nő aki valaha StarCraft II bajnokságot is nyert.

Ha nem láttad a mérkőzést, megnézheted twitch oldalán:Scarlet vs sOs

Tuddj meg többet az eseményről: 2018 Intel Extreme Masters