powered by www.bluechip.hu

TOP 10 PlayStation 4 játékok

by Gergő
2018. February 12. 15:27
Címkék: playstation,
SONY az utóbbi egy évben nagyon odatette magát PS4 játékmegjelenések terén, aminek az eredménye egy fantasztikus játékkönyvtár, amiből összeszedtünk egy TOP10 listát, hogy szerintünk melyek voltak azok a címek, amiket nyugodt szívvel kiemelhetünk a sorból.


TOP 10 PS4 JÁTÉK:


1. HORIZON ZERO DAWN


A Horizon Zero Dawn a Guerrilla Games különleges gyermeke. A csapat egy egyedülálló új RPG-t hozott létre.

A játékban Aloy, főhősnő szerepébe bújva kell különböző kalandokat átélnünk. A hatalmas bejárható világhoz egy adott történet szálon haladhatunk, ahol mechanikus ”lények” fogják utunkat állni. Mindez olyan látványba csomagolták, ami miatt megéri megállni a játékban és csak gyönyörködni a tájban.

A harcrendszer nagyon jó. Érdekessé teszi a küzdelmet, hogy primitív fegyverekkel támadjuk meg gépeket. Minden gépnek megvan a saját gyenge pontja, ami azt jelenti, hogy mindegyikhez más megoldást kell használnunk, hogy földre vihessük őket.

A játék arra ösztönöz majd, hogy minden kis apróságot felfedezzünk, fő- és mellékküldetéseket egyaránt. A loot és a craftolás pedig karakterünk és fegyvereink fejlődését segítik.

A Horizon Zero Dawn egy igazi remekmű szerintünk. Megérdemli az első helyet.


2. UNCHARTED: THE LOST LEGACY


A The Lost Legacy bizonyítja, hogy a sorozat Nathan Drake nélkül is élhet, mivel a Naughty Dog-tól kapunk két hölgyet a főhősök szerepére. Chloe Frazer és Nadine Ross duója Ganesh-i agyarát indul megkeresni. A történetet Indiába helyezték és a tájak látvány szemkápráztató élményt nyújtanak számunkra.

A játék folytatja a sorozat hagyományát, hogy hollywoodi kasszasikerekből származtat elemeket.

Nem kapunk egy open world világot, de kapunk hatalamas pályákat, ahol el lehetünk az ereklyék és egyéb kincsek kutatásával, emellett tanúi lehetünk Cloe és Nadine közötti kapcsolat fejlődésének.


3. WIPEOUT OMEGA COLLECTION


A Developer Psygnosis öröksége él a Wipeout Omega Collection-ban, amely a Wipeout HD, Wipeout HD Fury és a Wipeout 2018 trióját tartalmazza egy csomagban.

A sorozat egy futurisztikus világgal kápráztat el minket, amiben jobbnál jobb köröket kell futnunk űrhajónkkal. A futamok páratlan sebességérzetet biztosítanak miközben egy kiegyensúlyozott és kifinomult vezérlés mechanikát ad a játék számára.

A rendelkezésre álló hajókat egyedileg beállíthatjuk, egyes opciókkal megerősíthetjük a páncélzatot, míg másokkal a légellenállást javíthatjuk, és a többi. Ezekkel értékes másodperceket szerezhetünk, hogy a lejobb időt futhassuk.



4. CRASH BANDICOOT N. SANE TRILOGY


Akik a kezdetektől PlayStation felhasználók azoknak ott van a régi kellemes emlék a fejükben Crash-ről. Szinte nosztalgiaként gondolunk rá.

Aztán jött a Crash Bandicoot N. Sane Trilogy amivel nem csak a összegyűjti a régi Crash játékokat, hanem felújított grafikát is ad mellé. A Naughty Dog megtartotta a játék karaktereit és nyugodt szívvel ugorhatunk fejest a nosztalgiába.


5. GRAVITY RUSH 2


A Gravity Rush még 2012-ben jelent meg PS Vita-ra, ám 2017-ben megérkezett a Gravity Rush 2, amiben újra felfedezhettük ezt a világot.

A játék fő motívuma az szőke főhősnő képessége, amivel manipulálni tudja a gravitációt. Ennek segítségével képes utazni és a harcolni a játékban.

Külsőre nagyon japán, de még is a művészi kialakítás miatt baromi jól néz ki.


6. RESIDENT EVIL 7: BIOHAZARD


A Resident Evil 7 a sorozatot visszaviszi a gyökereihez. Elhagyja a fölösleges akció sorozatok tömkelegét és hihetetlenül feszült és félelmetes pillanatokat fog okozni számunkra, amíg legyőzzük a szadista Baker családot.

A játék kényszeríteni fog minket, hogy spóroljunk az erőforrásainkkal. Többször kiszolgáltatottá válunk a körülményeknek. Nem mindegy mikor használjuk el azt a pár darab lőszert, vagy mennyire vagyunk elfáradva. Vigyáznunk kell magunkra, mivel nagyon sérülékenyek vagyunk.

Ezenkívül a Resident Evil 7 egyike azon kevés játékoknak, amelyek teljes mértékben kihasználják a SonyPlaystation VR headset-et. VR-ral még fokozottabb az élmény, szóval garantált a halálra rémülés.


7. SOUTH PARK: THE FRACTURED BUT WHOLE


A South Park: Stick Of Truth történetében a srácok fantasy világában játszottak, az új részben pedig elhagyták a fakardokkal való hadakozást és áttértek a szuperhős létre.

Misztérió és Mosómedve fognak minket ellátni szarkasztikus és fekete humor tömkelegével, így nevetés garantált az elejétől a végéig. A körökre bontott küzdelem egyszerű, ám a játék előrehaladtával egyre nagyobb kihívást jelent, és megköveteli a játékostól, hogy sokkal többet gondoljon a harc minden aspektusára.

A műsor rajongói egy újabb eposzi epizódnak fogják látni a Fractured But Whole-t, amely egyfajta tiszteletadás az sorozat elmúlt húsz éves eredményei előtt.


8. SHADOW OF THE COLOSSUS


A Shadow Ofg The Colossus 2005-ben jelent meg PS2-re és idén a Sony úgy döntött, hogy újra kiadja Fumito Ueda művét az új generációs konzolra is.

Lélegzetelállítóan új grafikával és javított játékmechanikával, újra átélhetjük a 16 kolosszus becserkészését és legyőzését.

Egy igazi klasszikust kaptunk új kivitelben.


9. FRIDAY THE 13TH: THE GAME


Péntek 13: A játék fejet hajt a filmek rajongói előtt - a többjátékos címet csak hét játékos játssza, akik a Camp Crystal Lake tanácsadóit irányítják, akik megpróbálják elkerülni a machete-hordozó Jason Voorhees-t.

Kaptunk is egy nagyon jó multiplayer túlélő horrort, ahol lehetünk áldozat és a gyilkos is.

A játék közös munkára sarkal, mivel áldozatként muszáj lesz együtt működni a többiekkel, hogy túléljük Jason őrjöngését.

Segítségünkre lesznek a térképen szétszóródott erőforrások és tárgyak. Míg a térképen rohangálunk Jason hatalmas erőfölényt élvezve keres minket, hogy lelkiismeret nélkül lemészárolhasson minket.

Itt-ott vannak bugok, de az elmény remek.


10. THE EVIL WITHIN 2


A túlélő horror, mint műfaj képes új címeket mutatni. A Tagno Gameworks fejlesztése a The Evil Within 2 ebben az ágban talán az első helyre emelhető. Kapunk 15 óra játékmenetet amit teljes mértékben végig izgulhatunk. Mindent meg kell tennünk, hogy életben maradjunk egy félig nyitott világban. Mivel túlélőhorroról van szó itt is felhasználhatjuk a környezetünkben található dolgokat, hogy minél tovább bírjuk a küzdelmet a gonosz ellen.