powered by www.bluechip.hu

Új SONY SRS-XB41 – Partiarcoknak

by Gergő
2018. February 13. 15:58
Címkék: , sony
Jó ideje népszerűségnek örvendenek a hordozható bluetooth hangszórók, mivel könnyen tárolható, bárhová magunkkal vihetjük és mindig kéznél van, ha egy rögtönzött kisebb házibulit csapunk a baráti körrel. Persze meg van a hátránya, mikor a metrón, villamoson, vagy a buszon valaki az arcunkba nyomja a zenéjét, ami nem biztos, hogy megfelel az ízlésünknek. De ez legyen a legkevesebb, mivel remek, praktikus és hasznos kütyük.


SONY-t, mint márkát nem kell bemutatni, bizonyítottan kiváló audio eszközöket készít és a vezetéknélküli hangszórók terén is szép termékpalettával rendelkezik. Januárban bejelentették be a CES 2018 rendezvényen az új ígéretesnek tűnő SRS-XB41-et, ami a SONY első RGB LED világítással rendelkező hordozható hangszórója. De nem ez lesz a legfőbb tulajdonsága, viszont jól néz ki és szinkronban van az éppen lejátszott zeneszám ritmusával, ami mellé még társul egy stroboszkóp funkció.


Fények jól néznek ki, de hasznosabb tulajdonságai a por-, ütés- és vízállóság és így akár tóparti bulikon is nyugodt szívvel használhatjuk. A strapabíróság köszönhető a kizárólag Japánban gyártott kiváló minőségű anyagoknak és az IP67 minősítésnek.

Kapunk két 58mm-es hangsugárzót a dobozba és méhsejtmintás (MRC), erős és könnyű hangsugárzókúpnak és nagy elmozdulási élnek köszönhetően kiváló hangminőséget szolgáltat számunkra.

Egyszerűbb kezelés érdekében a Bluetooth mellett kihagyhatatlan az NFC technológia. A SONY Music Center, vagy a Fiestable alkalmazással is kezelhetjük a lejátszási listákat, a hangbeállításokat és a fényeket.


SONY ellátta pár új funkcióval a hangszórót, mint például:

EXTRA BASS

A funkció segítségével több mély hangot csikarhatunk ki, nagyon minimális minőség romlás. A basszus nem fog recsegni és nem fog torzulni.

LIVE SOUND

A tervezésnek köszönhetően és a DSP technológiájú, döntött hangsugárzóknak köszönhetően térhatás élményt nyújt a hangszóró.

PARTY BOOSTER

Íme egy vicces funkció. A Party Booster funkció azt takarja, hogy a hangszórón különböző helyekre koppintva különböző hanghatásokat hoz létre. Hasonló módon kezelhetjük a hangerő lágyan koppintva halkíthatunk, erősen ráütve pedig hangosíthatunk.

PARTY CHAIN

Party Chain funkcióval egyszerre több hangszórót is összekapcsolhatunk és mindegyiken egy azon zene szólhat, amivel a fények is szinkronizálódnak.


Az akkumulátor alap használatban hivatalos adatok szerint 24 órát képes üzemelni egy töltéssel. Persze ez változhat a különböző funkciók használatával, mint például a fények, vagy az Extra Bass mód. Töltés pedig USB-n keresztül zajlik.

Az ára körülbelül $249.99, magyar viszonylatban körülbelül 62.740 Ft körül lesz.